Direct naar de inhoud.

Viering 50 jarig bestaan: “Stadskanaal is goud”

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – In 2019 viert de gemeente Stadskanaal haar 50 jarig bestaan. Op 1-1-1969 is de gemeente ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een gedeelte van de gemeente Wildervank. Dat wordt een jaar lang gevierd met activiteiten en evenementen om samen met de inwoners de gemeente te promoten bij mensen die onze gemeente nog niet (zo goed) kennen. Kortom: een feest van en voor iedereen!

Voor dit feestjaar is een speciale, feestelijke huisstijl ontwikkeld: ‘Stadskanaal is goud’. Goud staat voor het 50-jarig jubileum, de mooie momenten en de trotse inwoners. Maar het is ook het Gronings woord voor ‘goed’. En dat staat voor al het goede dat de gemeente te bieden heeft.

Vieren doe je samen
Een jaar lang wordt in woord en beeld de schoonheid en de kracht van de gemeente en de saamhorigheid van haar inwoners getoond. Terug kijken naar dingen waar we als Knoalsters trots op zijn en vooruit kijken door onze sterke punten uit te vergroten en de mogelijkheden voor de toekomst te laten zien.

Burgemeester Froukje de Jonge: “Vier het jubileum mee en zet uw straat, buurt, vereniging, onderneming of organisatie in de spotlights door zelf activiteiten te organiseren en te laten zien waar u trots op bent.” De gemeente kan u hierbij helpen met bijvoorbeeld materialen en publiciteit rondom uw activiteit. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en willen er samen met u een mooi jaar van maken.” Ideeën kunnen gestuurd worden naar: stakka50@stadskanaal.nl.

Vignet “Stadskanaal ’t is goud”

Activiteiten Stadskanaal is goud
Voor de activiteiten en evenementen is een speciaal vignet ontwikkeld dat gebruikt wordt om de verschillende initiatieven te verbinden en de diversiteit van de activiteiten te benadrukken. Dit vignet is bijvoorbeeld te zien op de uitingen van het Secret Forest Festival dat dit jaar in mei weer het Pagedal omtovert tot een sfeervol festivalterrein. Bekijk alvast de trailer op www.secretforestfestival.nl.

Tijdens dit feestjaar zijn wij gastgemeente voor ‘Vier 5 mei’. Hiervoor is voor onze gemeente 12 april speciaal, omdat dat de officiële bevrijdingsdatum is. Deze dag staat het vieren van de vrijheid in onze gemeente centraal. Het thema van Vier 5 mei is ‘Open armen – evacuees’. Om van 12 april een feestelijke dag te maken ontvangen we met ‘open armen’ ideeën van onze inwoners via stakka50@stadskanaal.nl.

De gemeente zal dit jaar ook gastgemeente zijn voor een aantal andere evenementen, zoals Tocht om de Noord, de Healthy Ageing Tour en de 24 uurs wandel estafette ‘Samenloop voor Hoop’ van het KWF. Andere festiviteiten maken we binnenkort bekend via onze website en de gemeentepagina. Stadskanaal is goud!

#stadskanaalleeft #STAKKA50 #openarmen-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal