Direct naar de inhoud.

Film: Torentje op Museum Musica

  • door:
  • op:
RTV1 Nostalgie – filmdocumentaire

RTV1 – Zondagmiddag 13.00 uur kun je kijken naar een prachtige amateurfilm over de plaatsing van het torentje op het voormalig kerkje Bethel in Stadskanaal Noord. Nu Museum Musica. De film is in het jaar 2000 gemaakt door mevrouw Frea Timmerman uit Nieuw Buinen.

Kerkje Bethel en Jaap Nienhuis

Timmerman: “Ik ben begonnen met filmen vanaf het begin dat het torentje is gemaakt bij voormalig bouwbedrijf Eggens in Drouwenermond. En zo langzamerhand zie je dan de beelden van de voltooiing, maar ook het vervoer naar Stadskanaal Noord. Prachtige beelden onderweg van Drouwenermond naar Stadskanaal Noord. Ook Jaap Nienhuis maakt op een ladder voor het voormalig kerkje nog een weerpraatje, wat ik helemaal niet meer wist, zoals ik zoveel niet meer wist. Maar ja, het is ook bijna 20 haar geleden dat ik dit allemaal filmde”, adus mw Timmerman.

Op Pad

Het is boeiend om zien hoe destijds alles tot stand kwam. Vooral de beelden dat het torentje met een grote hoogwerker op het dak wordt geplaatst, zijn zeer indrukwekkend. Na afloop van de film van Frea Timmerman zenden we ook nog een ‘extra’ aflevering uit van het RTV1 televisieprogramma ‘Op Pad’ van Alex Bos. In deze aflevering zie je Alex en zijn vaste cameraman Martin Wilkens een bezoek afleggen in het hedendaagse Museum Musica.

RTV1 redactie en medewerkers willen mevrouw Timmerman heel erg bedanken voor het delen van haar mooie nostalgische film. De film is voor tv-uitzending geschikt gemaakt door Feiko Spieard.

  • Zondagmiddag 3 maart:  13.00 tot 16.00 uur bij RTV1 televisie. Ziggo kanaal 42/ SKV kanaal 25/ KPN kanaal 1458 of via de live tv-stream op www.rtveen.nl of via de app: De Lokale Omroep.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal