Direct naar de inhoud.

Broez’n voor kindervakantieweken

  • door:
  • op:
Foto archief: Peter Panneman

VEENDAM – De organisatie van de Sightseeing run ‘Broez’n Deur Andermans Hoez’n’ heeft er voor gekozen om de opbrengsten van de run te schenken aan de Kindervakantieweken van Stichting Humanitas. De run gaat dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 juni. En ook nu weer, lopen de deelnemers dwars door gebouwen en bezienswaardigheden in Veendam.

Opbrengsten naar een goed doel

Kiwanis Veendam heeft de organisatie van de Sightseeing run overgenomen van de Gemeente Veendam. En vanuit het motto “Serving the children of the World” gaan zij die dag proberen om via sponsoring en allerlei activiteiten, geld in te zamelen voor het goede doel. Voor de deelnemers blijft het concept ongewijzigd: een recreatieve run voor iedereen. Voor de 5 km en de 10 km is het inschrijfgeld  € 5,- en voor kidsrun is dat € 2,-. Bedrijven kunnen ook aan de run deelnemen, per inschrijving kan dat met 10 collega’s. Voor meer informatie en inschrijving kijk op: www.sightseeingrunveendam.nl

Humanitas Kindervakantieweken

Humanitas afdeling Veendam-Pekela organiseert al jaren de kindervakantieweken.

Deze weken zijn bedoeld voor kinderen, waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om met hen op vakantie te gaan. Humanitas biedt kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar deze mogelijkheid wel. Onder leiding van vele vrijwilligers krijgen zij een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland en worden zij vermaakt met allerhande activiteiten als sport en spel. Voor de kinderen uit Veendam en Pekela is dat een vakantieboerderij in Orvelte. Humanitas streeft er naar om voor circa 25 kinderen een dergelijke vakantie te organiseren.

Kiwanis Veendam

Kiwanis Veendam bestaat ruim 20 jaar en is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Kiwanis International. Een netwerk van vrijwilligers, dat zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Het motto van Kiwanis is: “Serving the children of the World”. Kiwanis Veendam heeft 32 enthousiaste leden die daar graag een steentje aan bij willen bijdragen. Informatie over Kiwanis Veendam op: www.kiwanisveendam.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-