Direct naar de inhoud.

Het Pagefestival, volop muziek en gezelligheid

  • door:
  • op:
foto: Jan Lenting

STADSKANAAL – EUT, Drukwerk2 en Gimme Shelter zijn de headliners van Pagefestival 2019, het tweedaagse festival met muziek, cultuur en foodtrucks in Stadskanaal. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op 22 en 23 juni 2019 op het dagkampeerterrein in het Pagedal.

Voor elke smaak
De namen van de headliners zeggen veel, zo niet alles: het oudste festival van Groningen is een feest voor iedereen. Al meer dan dertig jaar is er voor elke smaak veel te beleven. Er zijn muzikale optredens in een brede mix aan stijlen, onder meer indie, pop, rock, punk, singer-songwriter, elektro en Nederlandstalige volksmuziek. Veel artiesten spelen eigen werk, maar er is ook ruimte voor het feest der herkenning van een prima coverband. Naast de vele muzikale optredens is er een goed gevuld programma met theater, poëzie en beeldende kunst. En voor de kleinsten is er een kinderplein met diverse leuke en spannende activiteiten. Op het Pagefestival – voorheen Pagepop – komt jong talent tot bloei en lopen vele oude bekenden elkaar tegen het lijf, bij optredens of een van de vele bars en foodtrucks.

Programma
Hoofdacts van Pagefestival 2019 zijn indieband EUT – die al de 3FM Megahit scoorde en op weg is een hele grote te worden – de Amsterdamse volksband Drukwerk2 met de legendarische zanger Harry Slinger en ‘misschien wel de beste Rolling Stones coverband van Nederland’ Gimme Shelter. Op de drie podia is verder veel ruimte voor lekker en stevig gitaarwerk, zoals van Black Monsoon, The Heck, Electric Hollers, The Mudd, Grinner, Anemone, X-Offenders en ‘huisband’ Uhgah? Wugah!. De ingetogen klanken van singer-songwriters Luka, Isa Zwart, Hannah Mae, CYNN en Cashmyra worden afgewisseld met de beats van Headfirst, indie van 45acidbabies en Inge van Calkar en de platen van DJ’s Line of Staff en Bramdalore.

Lokaal
Ook lokale helden komen volop aan bod. Zo zijn er optredens van Erwin de Vries, Jeff Hayman, Jackdaws en Richard ‘Vayndog’ Veen, die in eerste instantie solo zou spelen, maar toch heeft besloten met complete band te komen. Bigband Big Time uit Ter Apel speelt een set ska, rocksteady & reggea in wel heel bijzondere uitvoeringen. Lilian Zielstra, Jirke Poetijn, Ileen Rook en dichters van Urban House Groningen brengen hun poëzie ten gehore en de meiden van dansschool Make a Move geven een voorstelling hiphop en streetdance. Theatervoorstellingen zijn De Menselaar van Heleen Wilkens, De Drijvende Diva, Hug You, Contra en Great Vibes en leden van De Pauw tonen hun beeldende kunst.

Festivalcamping
Wie niets van het tweedaagse feest wil missen en er een lekker weekendje weg van wil maken, kan voor het eerst in de geschiedenis van het festival overnachten op de officiële festivalcamping De Kapschuur aan De Vloeivelden 3 in Stadskanaal. Vanaf die camping rijden er beide dagen gratis pendelbussen van en naar het festival. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Kijk voor meer informatie op www.campingdekapschuur.nl.

Gratis toegankelijk
Wat het Pagefestival keer op keer uniek maakt, is het ontbreken van een prijskaartje. Het Pagefestival is volledig gratis, bezoekers kunnen vrij het terrein betreden. Mede dankzij de bijdragen van diverse fondsen, organisaties en sponsors en de fantastische inzet van vele, vele vrijwilligers is het Pagefestival vrij toegankelijk voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.pagefestival.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal