Direct naar de inhoud.

Kerstactie Westerschool Wildervank

  • door:
  • op:

WILDERVANK – In 2013 toen de crisis op zijn hoogtepunt was, kwamen Ingrid en Harnold Scheepstra in de Ouderraad van de Westerschool met het voorstel, om een kerstactie voor de voedselbank te organiseren. Steeds meer mensen kwamen in financiële problemen en een groeiend aantal mensen had hulp nodig, om voldoende eten op tafel te kunnen zetten.

Scheepstra: “Als school is het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin. In 2014 is besloten nogmaals een kerstactie te houden, want de crisis was nog steeds bezig. Toen is ook het besluit genomen om de kerstactie jaarlijks te blijven organiseren, zolang dit maatschappelijk probleem blijft spelen.

En nu in 2019 hebben we de 7e kerstactie georganiseerd. Want ook al is de crisis achter de rug, voor veel mensen zijn de gevolgen nog steeds voelbaar. Het zal ook de komende jaren blijven spelen. Dat veel mensen te weinig inkomen hebben, om voldoende eten te kunnen kopen. In 2018 hebben we de kerstactie uitgebreid met ook een inzameling voor kledingbank Maxima. Ook dit jaar hebben we  weer een kleding inzameling voor Maxima. Ook hebben we vanaf 2013 een sponsor gevonden in de firma Wieringa’s knappertjes uit Wildervank. Elk jaar doneerde dit bedrijf een aantal dozen van hun eigen producten”.

Afscheid

Scheepstra: “Voor mij en mijn vrouw is dit jaar tevens een moment van afscheid. Na zeven jaar de kerstactie te hebben georganiseerd stoppen we er mee, want onze kinderen gaan volgend jaar naar de brugklas van de Winkler Prins. De kerstactie zal wel doorgaan, maar wordt dan georganiseerd door ouders, die dan kinderen op de Westerschool hebben. We willen iedereen bedanken die ons in die 7 jaar hebben geholpen. Ook willen we iedereen bedanken die elk jaar een donatie hebben gedaan. Zonder alle betrokken ouders, kinderen en leerkrachten hadden we het geen 7 jaar kunnen volhouden”.

Er kunnen ook nu weer veel mensen, die het moeilijk hebben, geholpen worden. Mede namens de Westerschool wensen Harnold en Ingrid iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-