Direct naar de inhoud.

Pé en Rinus in VanB live

  • door:
  • op:

VEENDAM – Velen gingen hen al voor in de vanB Live sessies. Voor de zesde live sessie heeft vanBeresteyn niemand minder dan Pé Daalemmer & Rooie Rinus geboekt. In 2020 staan de mannen veertig jaar samen op het podium. In 1980 stonden ze voor het eerst als straatzangers Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Herestraat. Via uitstapjes naar De Bende van Baflo Bill en Voorheen De Bende, treden ze tegenwoordig ook gewoon weer op als Pé & Rinus.

De afgelopen jaren waren hectisch, zowel in hun persoonlijke leven als muzikaal. Met hun vernieuwde begeleidingsband, De Containers speelden Peter en Frank in de uitverkochte Groningse poptempel Vera, tussen grootheden als Doe Maar en The Pretenders. Ook stonden ze op Retropop en tweemaal op Zwarte Cross.
Het werd hoog tijd om na te denken over een passende viering van 40 jaar vriendschap en muziek. De bedoeling was om in het voorjaar en de zomer van 2020 de stramheid van zich af te spelen in een aantal mooie cafés en dorpshuizen. Het publiek kon daar voor het eerst kennismaken met nieuw materiaal, dat natuurlijk zou worden afgewisseld met oude bekende hits. Corona gooide echter roet in het eten. Frank en Peter beramen nu snode plannetjes om in juni enkele piepkleine optredentjes te gaan geven voor maximaal 25 mensen, in juli idem voor ietsje meer publiek, alles onder de noemer Pé & Rinus Anderhalvemetersessies!
Vrijdag 29 mei trappen ze dat tourneetje online af, vanuit Theater vanBeresteyn. De mannen kijken dan terug op hun carrière. Want na al die jaren is er nog steeds niets leuker dan samen over dat podium te rauzen. Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös! Kijkt u mee?
Datum: 29 mei 2020 Aanvang: 20.15 uur-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal