Direct naar de inhoud.

Bibliotheken Stadskanaal en Veendam starten kinderworkshops

  • door:
  • op:

VEENDAM/STADSKANAAL – De afgelopen weken openden de bibliotheken in Oost-Groningen weer de deuren. Na drie weken starten de bibliotheken in Stadskanaal en Veendam ook met workshops voor kinderen. Zaterdag 13 juni vindt de eerste kinderworkshop plaats.

De afgelopen maanden konden kinderen via de video’s van BiebLab thuis aan de slag met de leukste opdrachten. Biblionet Groningen blijft deze video’s maken, maar gaat vanaf zaterdag 13 juni ook weer op kleine schaal workshops aanbieden in de bibliotheek. Tot aan de zomervakantie vindt iedere zaterdagmiddag een kinderworkshop plaats in de bibliotheken van Stadskanaal en Veendam.

Zaterdag 13 juni: bouw je eigen game
Zaterdag 13 juni gaan we met Microsoft MakeCode Arcade onze eigen games programmeren. In één van de video’s van BiebLab hebben Jolanda, Arnoud en Jeroen hun eigen game gemaakt. In deze workshop leer jij zelf een game maken door te programmeren met MakeCode Arcade van Microsoft. Voor deze workshop is er per bibliotheek plek voor maximaal 10 kinderen.

Datum:               Zaterdag 13 juni
Tijd:                     13.30 – 15.00 uur
Locatie:               Bibliotheek Stadskanaal en Bibliotheek Veendam
Leeftijd:               9 jaar en ouder

Zaterdag 20 juni: programmeren met Dash & Dot 8+
Maak kennis met Dash & Dot, de schattige robots van de bibliotheek. Deze schattige robots horen geluiden, reageren op licht, zien objecten en doen wat jij wilt. Je kunt de robots bijvoorbeeld laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen. Voor deze workshop is er per bibliotheek plek voor maximaal 10 kinderen.

Datum:                 Zaterdag 13 juni
Tijd:                      13.30 – 15.00 uur
Locatie:                 Bibliotheek Stadskanaal en Bibliotheek Veendam
Leeftijd:                 9 jaar en ouder

Aanmelden
Wil je meedoen in Bibliotheek Stadskanaal? Stuur een mail naar stadskanaal@biblionetgroningen.nl.
Voor deelname in Bibliotheek Veendam stuur je een mail naar veendam@biblionetgroningen.nl.

Vermeld in de mail altijd de naam deelnemer, leeftijd en telefoonnummer van een ouder/verzorger.

Maatregelen
De bibliotheken houden zich strikt aan de maatregelen van het RIVM. We hanteren de volgende maatregelen voor de kinderactiviteiten:

  • De workshopleider houdt tijdens de workshop 1,5 meter afstand tot de kinderen.
  • Ouders / verzorgers mogen niet mee naar binnen. Kinderen worden door maximaal één volwassene gebracht en gehaald. De kinderen worden door de workshopleider opgehaald bij de voordeur en na afloop weer naar buiten begeleid.
  • Bij binnenkomst desinfecteren alle kinderen hun handen en worden ze gewezen op de algemene gezondheidsvoorschriften.
  • Meld je af en blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 °C);-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal