Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Westerwolde: ‘Verlaag ook hier de btw’

Foto: Henk Binnendijk/RTV Noord

WESTERWOLDE – Onze oosterburen hebben sinds afgelopen woensdag de btw-percentages  verlaagd van 19 naar 16 procent en van 7 naar 5 procent om zo ondernemers te helpen. De gemeente Westerwolde gaat er alles aan doen om dat ook in Nederland voor elkaar te krijgen om zo ook hier in de grensstreek de ondernemers een helpende hand te bieden. Dit zou dan wel gaan om een tijdelijke btw verlaging.

Motie

De motie voor dit plan werd woensdag ingediend door de VVD van Westerwolde en Gemeentebelangen Westerwolde. De motie werd vervolgens door alle partijen in de gemeenteraad gesteund met uitzondering van de lokale PvdA.

“Door deze verlaging van de Duitse BTW, zullen onze ondernemers in de grensgebieden in een ongelijk speelveld terechtkomen, waardoor hun concurrentiepositie verslechterd. En onze ondernemers hebben het al zwaar genoeg in deze moeilijke Coronatijden.” zo schrijft de lokale VVD op hun Facebookpagina. “En een (tijdelijke) verlaging van de BTW zal ook in Nederland, niet alleen voor ondernemers goed zijn, maar zeker ook voor alle inwoners.”

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.