Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Monique nam een kapperszaak over in coronatijd

Monique knipt een vaste klant (foto: Ariënne Dozeman/rtv1)

STADSKANAAL – Na 28 jaar als kapster bij de vorige eigenaar te hebben gewerkt nam Monique Koorn de zaak over. Midden in de corona crisis. ‘Het is altijd mijn droom geweest, nu kreeg ik de kans.’

Een feestelijke opening zit er door de coronamaatregelen helaas niet in. Toch is het vandaag de eerste dag dat Monique Koorn baas is in eigen kapsalon.

Een zaak overnemen middenin coronatijd, je moet het maar durven. Waar ze tijdens de eerste lockdown de overname nog even hadden uitgesteld durfde ze in de zomer de sprong te wagen. Getwijfeld heeft ze niet. ‘We dachten die lockdown hebben we achter de rug, we gaan er gewoon voor.’ Per 1 januari staat de zaak op haar naam.

‘Hoe gaan we dit redden?’

En toen kwam half december toch de tweede lockdown. Als nieuwe eigenaar had Koorn nog geen omzet gedraaid en dus ook geen recht op overheidssteun. ‘Toen dacht ik wel waar ben ik aan begonnen, hoe gaan we dit redden?’ Om alle kosten te kunnen betalen gebruikte ze haar eigen spaargeld. Koorn: ‘We zijn altijd positief gebleven en vanaf vandaag gaan we er voor.’

Oud eigenaar Tieme Pals had graag een ander begin gehad voor zijn oud-werknemer. ‘Twee maand dicht en helemaal geen ondersteuning, dat heeft me wel pijn gedaan.’ Pals blijft nog een paar dagen per week bij Koorn werken om zijn vaste klanten te bedienen. Zo bouwt hij langzaam af naar zijn pensioen.

 

De kapsalon van Monique in Stadskanaal (foto: Ariënne Dozeman / rtv1)

Een koelkast vol gebak

De koelkast staat vol gebak en klanten en andere ondernemers uit Stadskanaal komen bloemen brengen. Zo is het toch een feestelijke dag. De vaste klanten zijn blij dat ze eindelijk weer in de kappersstoel zitten. Esther van der Kooi komt al jaren bij Monique, aan een andere kapper moet ze niet denken. ‘Ik heb niet het makkelijkste kapsel, en dat kan Monique gewoon heel erg goed.’

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.