Direct naar de inhoud.

Knoalster producer Jeroen Russchen zet zonnebril op

  • door:
  • op:
Eigen Foto

STADSKANAAL – Hitproducer Jeroen Russchen bracht vandaag met zijn eigen debuutsingle ‘Zunnebril’ uit. De Knoalster producer van o.a. de rapformatie Wat Aans stapt hiermee na grote successen met Tino Martin en Kinderen voor Kinderen zelf in de spotlights. Russchen schreef het lied samen met Rik Baptist alias Fieze Rik van Wat Aans!

‘Rik en ik hadden al langer het plan om samen wat te maken en op een gegeven moment had ik een beat gemaakt en belde ik hem op: zullen we bezig?’ aldus Russchen tegenover RTV Noord. Baptist en Russchen maakten Zunnebril samen via Whatsapp. ‘Ik heb Rik tijdens het proces niet live gezien. Bij de beat neuriede ik een melodie. Rik ging dan schrijven en tien minuten later appte hij een tekst.’

2 talig

De tekst van Zunnebril is half in het Gronings en half in het Nederlands. ‘Het leek me altijd al tof iets in het Grunnegs te doen maar dan liefst wat anders dan wat er al is,’ legt Russchen uit. Zelf bedacht hij het zinnetje ‘Ik heb mien zunnebril op, gain aine kin mien troanen zain’.

‘Hij wilde dat ik daar een tekst bij maakte, half in het Gronings en half in het Nederlands’, vertelt Rik Baptist. ‘Ik zag een half/half tekst eerst niet zitten, maar Jeroen bleef er maar op hameren en toen ben ik gaan schrijven en nu vind ik het eigenlijk heel tof.’ Het Gronings en het Nederlands vloeien in het lied vrijwel naadloos in elkaar over.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal