Direct naar de inhoud.

Goud voor producer Jeroen Russchen

  • door:
  • op:
‘Goud’ voor Tino Martin en Jeroen Russchen

STADSKANAAL – Jeroen Russchen (37) kennen we allemaal nog uit de tijd van zanger Spikey Spike. Regelmatig stond de zanger uit Stadskanaal in de hitlijsten bij jongeren hiphop-radiostation FunX. Samen met Iwan Esajas (Maddy Madpac) traden de heren zo’n 10 jaar geleden op onder de naam ‘US’. Het talent spatte er toen al vanaf.

Tino Martin

Russchen ging als producer verder en schrijft nu liedjes voor veel regionale zangers en bands zoals ‘Wat Aans!’ Maar hij staat ook achter het grote landelijke succes van zanger ‘Tino Martin’. Dat leverde hem een Gouden Plaat op. Het album “Voor Iedereen” is inmiddels 70 miljoen keer afgespeeld op Spotify en op andere steamingdiensten. Vier liedjes op dat album van zanger Tino Martin zijn mede-gecomponeerd door Jeroen Russchen. Afgelopen dinsdag kreeg hij daarvoor een gouden plaat overhandigd in Hilversum.

Iedereen is betrokken

Russchen werkt al langer voor Tino Martin, maar zo’n groot succes als nu is nieuw voor hem. “Voor Tino gaan we vaak met een man of drie, vier de studio in om een liedje te maken. Het is niet zo dat een van ons dan de tekst maakt en de ander de muziek. Iedereen is betrokken bij alles. Je weet voor wie je schrijft. Tino is een beetje de Hazes van nu. Dan ga je aan de slag en ik heb steeds het geluk dat het raak is wat we maken. Ik heb er wel feeling voor gekregen”, vertelt Russchen bij regionale omroep RTV Noord.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal