Direct naar de inhoud.

Aandringen ChristenUnie heeft gewerkt, Stadskanaal heeft eigen Testen voor Toegang locatie

  • door:
  • op:
Een coronatoegangsbewijs op de telefoon | Foto: ANP via RTV Noord

STADSKANAAL – Stadskanaal heeft sinds deze week een eigen Testen voor Toegang locatie gekregen. Eerder drong de ChristenUnie hier al op aan. De locatie zit in de Jumbo bij de Beneluxlaan. Door zich te laten testen kunnen ook ongevaccineerden horeca, musea, bioscopen of het theater bezoeken.

ChristenUnie raadslid Frits van der Heide is blij met de uitkomst. “Ik ben blij dat nu alle inwoners, en dus ook degenen die om wat voor reden ook niet zijn gevaccineerd, weer mee kunnen doen aan het openbare leven. Het was voor sommigen echt een te grote drempel om voor een bezoek aan een restaurant, café of voetbalkantine soms drie uur onderweg te zijn om een toegangstest te regelen.”

Voor de locatie in Stadskanaal werd geopend moesten de inwoners naar Emmen of Zuidbroek om zich te laten testen.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal