Direct naar de inhoud.

Aandringen ChristenUnie heeft gewerkt, Stadskanaal heeft eigen Testen voor Toegang locatie

Een coronatoegangsbewijs op de telefoon | Foto: ANP via RTV Noord

STADSKANAAL – Stadskanaal heeft sinds deze week een eigen Testen voor Toegang locatie gekregen. Eerder drong de ChristenUnie hier al op aan. De locatie zit in de Jumbo bij de Beneluxlaan. Door zich te laten testen kunnen ook ongevaccineerden horeca, musea, bioscopen of het theater bezoeken.

ChristenUnie raadslid Frits van der Heide is blij met de uitkomst. “Ik ben blij dat nu alle inwoners, en dus ook degenen die om wat voor reden ook niet zijn gevaccineerd, weer mee kunnen doen aan het openbare leven. Het was voor sommigen echt een te grote drempel om voor een bezoek aan een restaurant, café of voetbalkantine soms drie uur onderweg te zijn om een toegangstest te regelen.”

Voor de locatie in Stadskanaal werd geopend moesten de inwoners naar Emmen of Zuidbroek om zich te laten testen.

 

Eén reactie op “Aandringen ChristenUnie heeft gewerkt, Stadskanaal heeft eigen Testen voor Toegang locatie”

  1. Rtv een nemen jullie daar even een kijkje bij deze locatie?
    Ben er net geweest om mijn boodschappen te halen en schrok mij te pletter.
    Laat ik vooropstellen dat ik begrip hem voor de keuzevrijheid van wel of niet vaccineren. Maar dat ze nu gaan testen in een niet geventileerde en bedompte ruimte waar de klanten van jumbo hun pick-up point bestelling moeten halen. Ik werk al 1,5 verplicht thuis vanwege corona. Ik vermijd nog steeds grote drukke mensenmassa’s ondanks dat ik beide inentingen heb gehad. Maar nu wordt ik gedwongen om een ruime in te gaan waar, hoofdzakelijk niet gevaccineerde, personen worden getest. WTF als daar net een positief persoon tussen zit, zonder symptomen en ik kom net even later of tegelijkertijd in diezelfde bedompte NIET geventileerde ruimte? Komt jumbo bij mij thuis mijn werk en huishouden doen als ik daardoor besmet wordt? Of welk risico lopen hun medewerkers die regelmatig in die ruimte moeten werken? Sorry maar ik vind dit zo slecht georganiseerd en zeer risicovol. Heb er geen goed woord voor over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-