Direct naar de inhoud.

Sportfonds voor volwassenen moet sporten voor iedereen mogelijk maken

  • door:
  • op:
De sporthal in Wildervank. (foto ter illustratie)

VEENDAM –  Inwoners uit de gemeente Veendam die onvoldoende financiële middelen hebben om de contributie voor een sport- of cultuuractiviteit te betalen kunnen een aanvraag indienen bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Het fonds is een initiatief van Veendam Beweegt en mogelijk vanuit het Lokaal Sportakkoord. Dit sportakkoord is in het voorjaar van 2020 samen met lokale sportaanbieders en maatschappelijke partners opgesteld. Het bestaat uit een aantal afspraken over sport en bewegen in de nabije toekomst.

Sporten voor iedereen

Eén van de ambities is ‘inclusief sporten en bewegen’. Het fonds moet aan dit doel bijdragen; door de financiële drempel weg te nemen wordt sport en bewegen in de gemeente toegankelijk voor iedereen.

Het gaat eerst nog om een pilot van twee jaar. Daarna wordt gekeken of het fonds structureel kan blijven bestaan.

Voor wie is het fonds?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is voor inwoners van 18 jaar of ouder met een laag besteedbaar inkomen. Bijvoorbeeld iemand die rond moet komen van een uitkering of te maken heeft met schulden.

Voor vragen mail Veendam Beweegt: veendambeweegt@veendam.nl of kijk voor meer informatie op: www.veendambeweegt.nl Het indienen van een aanvraag kan ook via deze site, onder het kopje ‘informatie – voor inwoners’ vind je het aanmeldformulier.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal