Direct naar de inhoud.

Staghouwer neemt roep om iets te doen aan energiearmoede mee naar Den Haag

  • door:
  • op:
Henk Staghouwer ontmoet Eddie Veldkamp die vertelt over waar hij tegen aanloopt met het verduurzamen van zijn woning. Foto: Hielke Bosch / RTV1

2E EXLOËRMOND – De ChristenUnie in Borger-Odoorn wil graag wat aan energiearmoede doen, maar liefst 1 op de 11 inwoners in Borger-Odoorn heeft er mee te maken. Daarnaast wil de partij inzetten op verduurzaming van het woningbestand. Een roep die zaterdag aan kwam bij Minister van Landbouw, Henk Staghouwer.

Hoe graag mensen ook willen verduurzamen. Met een smalle portemonnee is het niet te betalen. Staghouwer herkent dat beeld. ‘We zijn ook als kabinet aan het kijken hoe we die klimaatgelden moeten gaan landen.’ Staghouwer wil in gesprek met zijn collega Rob Jetten over het onderwerp. ‘Hoe kunnen we nou ook voor deze eigenaars de maatregelen zo goed mogelijk gaan inrichten.’

Wat kan minister doen?

Staghouwer keek in 2e Exloërmond bij de woonboerderij van de familie Veldkamp en bezocht daarnaast de Anne de Vriesstraat om te zien waar het probleem precies ligt. Lijsttrekker van de ChristenUnie Erik Braam gaf aan dat er een enorme opgave ligt. ‘Het woningbestand in onze gemeente is sterk verouderd.’

Staghouwer gaf aan de verhalen mee te nemen naar Den Haag, maar gaf ook aan het lastig te vinden om direct iets te kunnen betekenen. ‘Het verhaal is duidelijk en goed, maar ik ben niet de verantwoordelijke minister dus ik ga erover in gesprek.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal