Direct naar de inhoud.

Rally rijden om gehandicaptensport te promoten

  • door:
  • op:

fdg-u1421KANAALSTREEK – Stichting Disability Games Foundation (DGF) doet mee aan de CarbageRun. Met deze rally wil stichting DGF aandacht vragen voor gehandicaptensport. In het bijzonder worden de IWAS World Games gepromoot, die van 14-22 september in Stadskanaal plaatsvinden. Atletiek, zwemmen en handboogschieten voor sporters met een beperking vormen het programma. De accommodaties bevinden zich in de omgeving van het Pagecentrum te Stadskanaal.

Deze rally, waaraan 500 auto’s mee kunnen doen, vormt een stoet van uitbundig uitgedoste auto’s van maximaal €500. De auto wordt in kleuren van de stichting geschilderd. Daarnaast wordt de auto voorzien van ‘accessoires’ die verwijzen naar de gehandicaptensport. Op maandag 8 juli wordt het startsein gegeven in Hardenberg om vervolgens 12 juli in Barcelona te finishen. De bestuurders van de auto zullen een dagboek bijhouden. Dit is te volgen op de Facebookpagina van de stichting en nadien in de vorm van een verslag op de website

IWAS World Games in het kort

De IWAS is de internationale bond voor sporters die een ledemaat missen en/of in een rolstoel zitten. De IWAS World Games worden tweejaarlijks georganiseerd. Allicante, Spanje, kreeg de financiën niet rond, waardoor Stadskanaal in beeld is gekomen voor deze wedstrijd.

Atletiek, zwemmen en handboogschieten vormen het programma. We verwachten circa 800 mensen uit 40 landen. Deze mensen verblijven in het bungalowpark van Pagedal.

Scholen betrokken bij IWAS World Games

De organisatie van de Games zoekt de samenwerking met scholen op. Basisscholen in Stadskanaal zijn gevraagd mee te werken aan een knutselproject en kunstwerk dat gedurende het evenement vorm krijgt. Middelbare scholen kunnen zich via de docent aanmelden voor een clinic en/of een rondleiding langs de sporten.

Behalve het bezoeken van het evenement, zijn er ook scholen benaderd om ons te helpen het evenement tot een succes te maken. Bijvoorbeeld met de voorbereiding van het kunstwerk, ter ondersteuning van de sporten en de invulling van het programma voor de avonduren.

Stichting Disability Games Foundation rijdt deze zomer van Stadskanaal naar Barcelona. Dit alles om gehandicaptensport te promoten. De rit naar Barcelona wordt gereden met tientallen anderen onder de vlag van de “Carbage Run”. Op 8 juli wordt het startschot gegeven om vervolgens op 12 juli in Barcelona aan te komen.

Een vereiste is dat de auto niet meer dan €500 euro mag kosten en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1998. Deelnemers aan deze rally rijden met een opgetuigd ‘barrel’ een route van 3.000 kilometer. Hoe origineler, hoe beter. In de weken die komen wordt hard gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering ervan.

Onderweg wordt een reportage gemaakt in woord, geluid en beeld. Als de rit naar Barcelona voltooid is, kan het ‘barrel’ worden ingezet als PR wagen in de aanloop naar de IWAS World Games. De auto zal regelmatig in Stadskanaal te zien zijn, maar kan ook ingezet worden op evenementen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal