Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Johannes Brahms in Valthermond.

Concert-BoerderijVALTHERMOND – Op zaterdag 22 februari 2014 organiseert de Stichting “Klassiek in ’t veen” een concert in de concertboerderij “Onder de Linden” dat geheel gewijd is aan de muziek van Johannes Brahms. Aan dit concert werken mee: Claudia Patacca sopraan, Marion van den Akker alt, Marcel Reijans tenor, Sinan Vural bas/bariton en het piano duo Stefan en Martijn Blaak. Op het programma staan de volgende werken: (18) Liebeslieder Walzer Op. 52, (15) Neue Liebeslieder Walzer Op. 65, (8) Zigeunerlieder Op. 103, Hongaarse Dansen No 3 in F en No 5 in fis.

Claudia Patacca studeerde Cum Laude af van de Hogeschool Enschede en studeerde aan het Internationaal Operacentrum te Amsterdam. Zij vertolkte verschillend rollen in Opera’s en operettes en werkte samen met veel bekende dirigenten zoals: Sir Simon Rattle, Jaap van Zweden en Kenneth Montgomery. Bekende werken waarin zij recentelijk optrad zijn o.a. Ein Deutsches Reqiuem van Brahms, als Rosalinde in Die Fledermaus en Silberklang in Der Schauspieldirektor.

Marion van den Akker, studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Erna Spoorenberg en verder bij Henk Smit en Aafje Heynis, in Engeland bij Josephine Veasey. Als soliste werkte zij samen met vele dirigenten van naam zoals: Hartmut Haenchen, Jean Fournet, Edo de Waart, Kenneth Montgomery en Hans Vonk. Ze is hoofdvakdocente zang aan het Prins Claus conservatorium in Groningen.
Marcel Reijans is één van Nederlands belangrijkste tenoren. Na een studie Politicologie en Communicatie wetenschappen startte hij zijn zangstudie aan het Sweelinck Conservatorium en vervolgde zijn studie aan het Curtis Institute of Music waar hij in 1996 zijn Master degree in Opera behaalde. Hij behaalde vele prijzen en werkte als solist samen met een groot aantal bekende dirigenten en bekende orkesten. Hij is artistiek leider van het Ensemble Frommermann en gastdocent aan zowel het prins Claus Conservatorium als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinan Vural, geboren in Ankara behaalde zijn academische graad in informatica waarna hij zijn zangstudie startte. Alvorens zijn studie in Nederland te starten kreeg hij In Turkije les van Yildiz Tunbul. Hij studeerde verder aan het conservatorium van Enschede bij Anne Haenen en bij Cora Canne Meijer aan de Nieuwe Opera Academie van het Amsterdams Conservatorium. Hij vertolkte operarollen in Dido en Aeneas, Cosi van Tutte en Pimpinone en trad een paar seizoenen op in de musical The Beastly Bombing.

Martijn en Stefan Blaak studeerden cum laude af aan de Messiaen Academie bij Fred Oldenburg en Pierre Ruhlmann. Zij wonnen vele prijzen zoals bij het Prinses Christina concours en het Concours Modern te Weimar. Zij geven regelmatig concerten in binnen- en buitenland en zijn graag gezien gasten bij internationale festivals zoals het Grachtenfestival en dat van Aix-en-Provence. Hun optreden daar werd uitgezonden door Radio France en in het programma “La Settimana d’arte di Cecina” in Italië. [Kaarten bestellen via 0599 661765]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.