Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrijdag 23 mei live-optreden Alex Julius in de S-Express

Alex Julius (Alex Luttjeboer)

Alex Julius (Alex Luttjeboer)

S-Express –  Alex Julius a.k.a Alex Luttjeboer is vanaf september 1979 actief in bandjes. Begonnen in Speedo , dat in de kanalen van de Winschoten History bekend staat als de jongste bluesband in Groningen ooit.
Later meer pop-rock. Er volgden optredens in NoordNederland en Noord Duitsland.
De single No chance at all kwam uit  in 1984. Speedo heeft bestaan tot maart 1987.
Vanaf juni ’87 Wild Bunch opgericht.
Veel optredens in wederom Duitsland en heel Nederland.
Winnaar Parkpopprijs juli ’87. Demopnames gewonnen in Spitbergen studio met Peter Bootsman en Harry de Winter (New Adventures) als producers.
In ’89 winnaar NCRV’s popslag!
Er volgden veel live radio optredens en opname van de single Jack and Me, uitgebracht in april ’90.
Dit werd een bescheiden radio hit, voornamelijk gepushed door Rob Stenders en wijlen Alfred Lagarde. Er volgden live opnames Countdown Cafe.
Wegens het uitblijven van landelijk succes is Wild Bunch in ’92 opgeheven. Maar andere bands volgden,  vanaf september  ’93 the Big Bastards met o.a Rene Muthert.
Wederom veel optredens in Duitsland (vooral op middelgrote festivals). The Big Bastards  werden finalist in Watt’s Rockbattle.

De song Heading for the Top wordt uitgebracht op een verzamel cd met 8 andere finalisten.
Deze song is geproduceerd door Alfred Lagarde. In ’98 volgde de samenwerking met Appie Alberts in Aa and the Barstars.
Waarna Luttjeboer in 2000 AA and the Doctors in een nieuwe bezetting opricht. Hij speelt tot op heden in AA and the Doctors. De band bracht een cd Get Well uit in 2004.
In 2014 bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe Aa and the Doctors plaat Busty Mature(!!) Hiernaast vanaf 2006 in de band Wreckless dat vanaf 2008 transformeerde tot Chaplains. Met Chaplains 1 cd’s uitgebracht; Crave and Anger. Opnames voor een nieuwe cd in de maak. in 2013 begonnen met opnames voor solo single Sunshine. Deze maart 2014 afgerond. Met Harry de Winter (New Adventures) als producer in zijn Mastersoundstudio. De song was niet zo zeer geschikt voor de bands waar Luttjeboer in speelt, daarom dus solo. (De single is eind april officieel uitgebracht via Itunes onder de naam Alex Julius.)
Groninger topmusici Klaas Post (gitaar), Herman Grimme (hammond en piano), Gerrit Veen (bass), Marcel Wolthof (drums) en Hennie Dolsma (backingvocals) verlenen hun medewerking aan de single.
Er wordt voorzichtig gedacht aan een volwaardige solo cd….

Voor dit miniconcert op vrijdag 23 mei zijn een beperkt aantal (gratis) plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden op http://www.rtvstadskanaal.nl/liveoptredens/ en hoort dan z.s.m. of je bij de genodigden zit.

De techniek betreffende liveoptredens is in handen van Eurodisc.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.