Direct naar de inhoud.

Programma “Klassiek in ‘t veen” 2014-215

  • door:
  • op:

muziekVALTHERMOND – Op zondag 28 september 2014, 15.00 uur wordt de reeks concerten van het, inmiddels, dertiende seizoen 2014-2015, georganiseerd door de Stichting “Klassiek in ’t veen”, geopend. Het programma dat dit seizoen in de concertboerderij wordt gepresenteerd vermeldt een aantal bijzondere concerten en optredens. Zonder de overige concerten lager in te schatten noemen we enkele bijzondere optredens We beginnen dit seizoen met de uitvoering van de opera “Porgy and Bess”in de kameropera versie. Deze productie die, dit jaar, in Amsterdam werd uitgevoerd in het kader van het grachtenfestival oogstte daar veel succes. We zijn dan ook erg trots dat wij deze opera nu aan u kunnen presenteren. De rol van Porgy wordt vertolkt door de bariton Hans Voschezang en de rol van Bess door de sopraan Charlotte Houberg, verder The Young Professional Singers, het totale gezelschap bestaat uit 13 artiesten waarbij de pianist Daan van de Hurk voor de begeleiding tekent.
Kortom een uitvoering van deze bekende opera van George Gershwin die u als liefhebber van klassieke muziek zeker niet mag missen.

Concert-BoerderijEen reeks concerten die de liefhebber van klassieke pianomuziek zeker zal aanspreken is het optreden van een drietal Internationaal bekende meesterpianisten. We beginnen ermee op zaterdag 22 november, 2014 om 20.00 uur, met een optreden van de Amerikaanse meesterpianist Michael Lewin. Hij verzorgt een programma met werken van Claude Debussy, Alexander Scriabin en Franz Schubert. Op zaterdag 31 januari 2015, 20.00 uur kunt u genieten van het spel van de jonge Duitse meesterpianist Joseph Moog hij speelt werken van Ludwig van Beethoven, Franz Liszt en Anton Rubenstein. De serie wordt, op zaterdag 28 maart 2015, 20.00 uur, besloten met een optreden van de Nederlandse meester pianist Hannes Minnaar die een recital geeft geheel gewijd aan één van ”Rian de Waal’s” favorieten, de Bach Transcripties.

Ook de liefhebbers van Kwartetten komen dit seizoen aan hun trekken op zaterdag 1 november 2014, 20.00 uur, komt het Hoogeveen Trio versterkt met Paul Komen. Zij spelen pianokwartetten van Wolfgang Amadeus Mozart en Gabriël Fauré. Op zaterdag 16 mei 2015, 20.00 uur komt het Mondriaan Kwartet, zij spelen werken van Maurice Ravel, John Zorn en Chiel Meijering.

Het jaarlijkse Kerstconcert wordt dit jaar, op zaterdag 20 december 2014, 20.00 uur, verzorgd door het Gandharva Loka Orchestra o.l.v Mathijs Jongepier. Zij brengen een programma van koor- en orkestmuziek uit verschillende culturen waarbij de traditionele kerstmuziek ook niet vergeten wordt.
Het Nieuwjaarsconcert wordt op zaterdag 10 januari 2015, 20.00 uur, gepresenteerd door het blazers Ensemble “Rodine Winds” o.l.v. Peter Gaasterland. Op het programma van die avond staan werken van Richard Strauss en Antonin Dvorak.

Natuurlijk komt ook de zang naast de opera-uitvoering nog aan bod en wel in een tweetal concerten. Op zaterdag 28 februari 2015, 20.00 uur,wordt een programma geheel gewijd aan de muziek van Gustav Mahler gepresenteerd door de mezzo-sopraan Marion van den Akker en de bariton Frans Fiselier, Zij worden op de piano begeleid door Jeroen Sarphatie.

Op zondag 19 april 2015, 15.00 uur, komen de sopraan Joannette Zomer, het pianoduo Leo.v. Doeselaar en Wyneke Jordan en de klarinettist Frans v.d. Brink met een programma getiteld”Schubertiade” geheel gewijd aan, hoe kan het anders, de muziek van Franz Schubert.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal