Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grunneger koffieconcert Jan Henk de Groot in Gasterij Natuurlijk Smeerling

Jan Henk de Groot (F: Allard Gossen)

Jan Henk de Groot (F: Allard Gossen)

SMEERLING – Streektaalzanger en liedjesschrijver Jan Henk de Groot geeft op zondagmiddag 19 oktober een soloconcert in Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde. De Groot is bekend van liedjes als ‘Mamme van Michel’, Kielsterachterweg’ en ‘Dubbelcassettedeck’. Zijn verhalende optimistische liedjes met diepgang leverden hem dit jaar de Dagblad van het Noorden streektaalprijs op. Dit najaar staat Jan Henk met Troebadoers Alex Vissering en Edwin Jongedijk in Grunneger theaters. Hun gedeelde liefde voor Americana, verhalen en mooie gitaren bracht hen samen. De single ‘Riekdom’ is hun eerste muzikale kindje en is veel op de lokale en regionale zenders te horen..

Veelzijdig

Jan Henk de Groot

Jan Henk de Groot bij RTV Stadskanaal

Mooie gitaren en verhalen heeft De Groot in Smeerling ook voldoende bij zich. Liedjes over moeilijke relaties, zijn opa en oma uit Zuidhorn, de ijsbaan van Kolham en ritjes over de Kielsterachterweg worden afgewisseld met sterke verhalen. De afwisseling in de liedjes is kenmerkend voor de vele activiteiten van De Groot. Zo geeft hij les aan het Noorderpoort, werkt hij als woonbegeleider bij De Zijlen en schreef hij onder meer voor en met Iris Kroes, Twarres en Leonie Meijer. Onlangs verscheen zelfs een hardstyle nummer waaraan Jan Henk meeschreef en waarop hij zingt. Deze verscheidenheid aan muzikale bezigheden werd door RTV Noord dit jaar bekroond met de muziekprijs De Grunny, die eerder ging naar onder meer Bert Hadders, Lianne Abeln en Erwin de Vries.

Lekkers
Aan de versnaperingen zal het ook zeker niet liggen deze middag. De entree is inclusief een kop koffie of thee met wat lekkers.

Het koffieconcert van Jan Henk de Groot in Smeerling vindt plaats op zondagmiddag 19 oktober om 13.30 uur. Kaarten kosten vijftien euro en zijn verkrijgbaar bij de Gasterij aan Smeerling 15 in Onstwedde of via e-mail info@gasterij-natuurlijk-smeeling.nl. Kijk voor meer informatie op www.janhenkdegroot.nl en www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.