Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mogelijk Duitse taal in basisonderwijs gemeente Stadskanaal

Wethouder Johan Hamster

Wethouder Johan Hamster

STADSKANAAL – Wethouder Johan Hamster (ChristenUnie) sprak gisterenavond openhartig over diverse zaken via RTV Stadskanaal. In het programma ’S-Express’ sprak hij ondermeer over de veranderingen in de huishoudelijke hulp, de situatie bij Wedeka en over kansen op de arbeidsmarkt. Hiervoor is goede scholing van groot belang. Volgens Hamster moeten we vanaf nu ook over de grens durven kijken. De wethouder heeft inmiddels een verzoek neergelegd een proef te mogen starten om de Duitse taal in het basisonderwijs te mogen introduceren. Johan Hamster: “Aan de andere kant van de grens is het soms makkelijker om werk te vinden dan bij ons”. De wethouder is ook van mening dat schoolgaande kinderen naast dialect goed de Nederlandse taal moeten beheersen. Allemaal van essentieel belang voor je toekomst.

Wethouder Johan Hamster in gesprek met Bert Jan Brinkman

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.