Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Enthousiaste student uit Groningen leert kinderen anders denken

F: Happy(i)dee facebook

F: Happy(i)dee facebook

GRONINGEN – Elya Dijk is medeoprichter van Happy(i)dee, een initiatief van een groep studenten van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Samen met Jip de Graaf uit Bergen (Noord-Holland) en Trevor Vreeburg uit Harlingen hebben wij Happy(i)dee opgericht. Wij vinden dat er erg veel negatief gedacht wordt in Nederland vandaag de dag. Ouders hebben vaak te kampen met dillema’s als hoge werkdruk en geldproblemen. Daardoor zijn ze snel ontevreden en wordt er veel geklaagd. Onbewust wordt deze manier van denken vaak meegeven aan de kinderen. Daar willen wij verandering in te brengen. We willen de kinderen op een nieuwe, toegankelijke manier het nut en het belang van positief denken laten inzien!

Workshop
Happy(i)dee gaat de komende tijd workshops geven op basisscholen in Noord-Holland om kinderen op een speelse en begrijpelijke manier kennis te laten maken met positief denken.
We hebben een leuk programma gemaakt met spelletjes, oefeningen, verhaaltjes en filmpjes.
Daarnaast hebben we ook ons eigen Happy(i)dee kinderlied geschreven met onze boodschap erin verwerkt, dat we samen met de kinderen willen zingen. We hebben al een succesvolle workshop op de Benedictusschool in Heiloo gedaan en we gaan er de komende tijd nog meer doen in de regio. In Alkmaar bijvoorbeeld. We zijn nog steeds op zoek naar meer scholen.

Denken over denken
Het denken beïnvloed een groot deel van ons leven, het maakt een heel verschil of je positief of negatief denkt. Door over je gedachtes na te denken kan je ze beïnvloeden, en met je gedachtes maak je jouw wereld. Denken we eigenlijk wel eens na over ons denken?
Mensen gaan er vaak van uit dat gedachtes uit gevoelens voortkomen, maar met je gedachtes kan je juist je gevoelens sturen. Daarnaast geven positieve gedachtes energie, terwijl negatief denken alleen maar energie kost. Dus een optimistische blik kan je leven veranderen!

Overige activiteiten
We hebben ons Happy(i)dee lied opgenomen samen met een groep kinderen en daar gaan we ook nog een leuke videoclip bij maken. Binnenkort zijn we te gast op de radio bij RTV80.
Ook zijn we actief op social media. We hebben een goedlopende Facebook en Twitter pagina waar we allerlei leuke updates, weetjes en acties op plaatsen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.