Direct naar de inhoud.

Stormachtige herfst voor Pekelpop

  • door:
  • op:
Little Cash live
Johnny Cash coverband Little Cash. (F: B.J. Brinkman /RTVS)

OUDE PEKELA – Na een periode van betrekkelijke rust zal de herfst van 2015 voor Pekelpop aanvoelen als een najaarsstorm. Deze storm is vorige maand opgestoken in Wedde, waar een viertal acts het podium van stichting Pekelpop beklommen voor een avond vol uitersten. Van het verrassende coverwerk van Out of Tha Box naar de nederlandstalige hiphop-formatie de Torenwacht, via de swingende rockformatie Moon Radio uiteindelijk naar het experimentele en sfeervolle noise-combo Howling Owl. Het was een avond om niet snel te vergeten.

Komende zondag, 20 september, verrast Pekelpop wederom de bezoekers met een avondvullend programma in een intieme setting. Het is te hopen dat de weergoden goed gemutst zijn, want in een prachtige tuin aan de Garst in Winschoten zullen wederom meerdere acts hun best gaan doen om er een muzikaal spektakel van te maken.

Krzysztof Groen, frontman van Little Cash, is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze 19-jarige Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus. Op zijn twaalfde pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson. Sinds begin dit jaar maakt hij furore met zijn Johnny Cash coverband Little Cash, maar voor Pekelpop komt Krzysztof solo spelen.

Drunkman’s Prayer is ontstaan uit de underground rockformatie Ratsmodee, welke al eerder hun unieke rock ’n roll geluid hebben laten horen tijdens een door Pekelpop georganiseerd concert. In de huidige samenstelling brengen gitarist Jans Hatzman en zanger Daniël Wolgen, met wisselende begeleiding op drum en bas, een rauwe en onversneden ode aan hun helden van weleer, onder anderen Lou Reed, Nick Cave en Johnny Cash, ten gehore. Uiteraard aangevuld met werk van hun vorige project Ratsmodee.

logo PekelpopHard Candy, een duitse rockformatie van vlak over de grens, spelen covers van rockhelden als AC/DC en Guns ’n Roses, afgewisseld met eigen werk. Dit gepassioneerde vijftal wil niets liever dan hun passie voor muziek delen met de rest van de wereld, en dat komen ze dan ook graag doen op 20 oktober in Winschoten. Aanmelden voor dit evenement is zoals altijd verplicht en kan via Facebook of via de mail, info@pekelpop.nl

Grote plannen

Voor Oktober en November heeft Pekelpop eveneens grote plannen. In Oktober zal Town of Saints, onder anderen bekend van radio 3FM en De Wereld Draait Door, Pekela weer aandoen voor een intiem huiskamerconcert.

Tevens zijn er vergevorderde plannen voor een benefiet-concert naar aanleiding van de alsmaar groter wordende migranten-crisis. Ook Pekelpop ziet dit met lede ogen en een knoop in de maag aan en wil hier iets voor doen. Zet de datum 31 oktober 2015 maar alvast in de agenda!

Last but not least, in November zal Pekelpop een mooie traditie voortzetten. The Good Case, het singer-songwriter duo dat Pekelpop al twee keer eerder vereerde met een stemmig herfstconcert, zal wederom het publiek in vervoering brengen met hun prachtige stemmige luisterliedjes.

Hou voor al deze zaken de Facebook-pagina en de website van Pekelpop goed in de gaten!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal