Direct naar de inhoud.

Kleding voor vluchtelingen? Breng het naar de welkomwinkel

  • door:
  • op:

vlag COASTADSKANAAL – Het Rode Kruis opent donderdag 17 september om 19.00 uur een welkomwinkel aan de Brummelkant 2 in Stadskanaal. De welkomwinkel is een plek waar inwoners van de regio schone en gewassen (winter)kleding voor vluchtelingen kunnen inbrengen. Het Rode Kruis selecteert de kleding en maakt daar pakketten voor vluchtelingen en asielzoekers. Burgemeester Baukje Galama zal bij de opening van de welkomwinkel aanwezig zijn. Vanaf vrijdag 18 september kan er ingeleverd worden. De openingstijden zijn van ma t/m vrij van 13:00 uur tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 uur tot 20:00 uur.

De laatste tijd ontving het COA grote hoeveelheden kleding van inwoners. Omdat het COA de stroom niet aankon, is het Rode Kruis ingeschakeld. Op meerdere plekken in het land heeft het Rode Kruis nu welkomwinkels opgezet. In Stadskanaal neemt het Rode Kruis de kleding in en kijkt daarbij goed of de kleding kwaliteit heeft en schoon is. Uitgifte van de kleding gebeurt niet in Stadskanaal, maar in ter Apel, waar op korte termijn een welkomwinkel komt.

De welkomwinkel in Stadskanaal blijft voorlopig een half jaar bestaan. Zij die iets willen betekenen voor de welkomwinkel of meer willen weten over het inbrengen van kleding, kunnen naar de een website: hulpvoorvluchtelingen.nl. Daar is onder meer te vinden waar de welkomwinkels behoefte aan hebben en wat een vrijwilliger kan betekenen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal