Direct naar de inhoud.

Langste vuurlijn van Nederland langs het Kanaal

  • door:
  • op:

Lichtlijn SemslinieKUNST LANGS DE LINIE – In het licht van het 250 en 400 jarige jubileum van respectievelijk het Stadskanaal en de Semslinie (c.q. de provinciale grens) organiseert de stichting 250\400 de kunstmanifestatie ‘Kunst langs de linie’. Onderdeel van de manifestatie is het kunstwerk van Bruno Doedens/SLeM, dat in samenwerking met vele honderden burgers tot stand zal komen.

De Semslinie is 400 jaar geleden getrokken om grensconflicten  in verband met het eigendom van het toenmalige hoogveen tussen de provincies Drenthe en Groningen te beslechten.
Het Kanaal langs de Linie heeft  ook eeuwenlang gefungeerd als verbindingslinie tussen mensen, dorpen en streken. Het Kanaal met daarnaast de Semslinie is een lang lint met knooppunten. Het langste lintdorp van Nederland en van de wereld!

Er zullen 20 Ultra light vliegtuigen vanuit vliegveld Stadskanaal over de Semlinie vliegen. Heen weg in Oostelijke richting en terug in westelijke richting

Op 19 december om 17 uur  s’ avonds  – op bijna de langste nacht van het jaar – wordt  langs het kanaal eenzijdig een lichtsnoer aangestoken door  vele honderden  bewoners. Het wordt  een verbindingssnoer van vuur  in 5000 kunstzinnig vormgegeven metalen fakkels. Net zoals Johan Sems en Johan de la Haye  in 1615  hun landmeetkundige rechte lijn bepaalden met behulp van een lichtsnoer van vuren. Het schouwspel zal langs de hele linie een uniek beeld opleveren.  En bovendien  de Drentse en Groningse dorpen langs de linie met elkaar verbinden. Dit evenement zal met foto’s  en video worden geregistreerd .

Datum: Aansteken om 17.00 uur precies op zaterdag 19  december 2015
Locatie: Musselkanaal, Stadskanaal, Wildervank, Bareveld,  Annerveensche kanaal
Informatie: www.250400.nl ; www.slem.org-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal