Direct naar de inhoud.

250\400: Kanoërs varen lichtlijn op het water

  • door:
  • op:

Semslinietocht 2015
Semslinietocht 2015
STADSKANAAL – Zaterdag 19 december a.s. vanaf 17.00 uur wordt het lichtlijnproject van Bruno Doedens op en langs het Stadskanaal van Annerveenschekanaal tot en met Ter Apelkanaal uitgevoerd. Dit project in de vorm van een lichtsnoer van vele kilometers langs het kanaal vormt de afsluiting van het project 250-400.

Met een knipoog naar Johan Sems, die de grenslijn ooit uitzette met vuren, staat de Lichtlijn symbool voor de verbinding die het kanaal al eeuwen is voor de aanwonenden en het omliggende gebied. De grenslijn van Johan Sems transformeert tot een lichtlijn die symbool staat voor de verbondenheid.

De plaatselijke kanovereniging KVSO heeft ook een sterke verbondenheid met het kanaal. In juni dit jaar organiseerde de vereniging de eerste Semslinietocht tussen Bareveld en Ter Apel. In juni 2016 staat de 2e tocht in de planning. Een aantal leden van de plaatselijke Kanovereniging KVSO gaan deelnemen aan dit unieke kunstproject. Met verlichte boten varen ze vanaf 16.30 uur tussen het 2e en 4e sluis. Licht zal daarom niet alleen langs het water te zien zijn maar ook op het water.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal