Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open dag Refaja ziekenhuis tijdens Week van Zorg en Welzijn

RefajaSTADSKANAAL – Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Het kan tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal opent zaterdag 19 maart de deuren van 10.00 tot 16.00 uur voor bezoekers. Ook bent u deze dag van harte welkom op locaties voor ouderen- en verpleegzorg van Treant Zorggroep.

Refaja – Stadskanaal
Tijdens de open dag in het Refaja in Stadskanaal, een van de drie Treant-ziekenhuislocaties, geeft een groot aantal afdelingen en specialismes acte de présence. Er is van alles te zien en te doen in het ziekenhuis, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen. Deze route gaat onder meer langs de spoedeisende hulp, de gipsverbandmeester, een nagebootste operatiekamer, het mortuarium, de afdelingen diëtetiek, gynaecologie, neurologie en ergotherapie en kindergeneeskunde waar kinderen hun meegebrachte pop of knuffel kunnen laten onderzoeken. Ook kan men vanaf de eerste verdieping van het ziekenhuis de bouw van het nieuwe operatiekamercomplex bewonderen en staan de bouwers klaar om tekst en uitleg te geven. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Parkeren op het parkeerterrein bij het Refaja is gratis.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Boerhaavestraat 1, Stadskanaal

Op 19 maart houdt Dialyse Centrum Groningen, gevestigd aan de Boerhaavestraat 1, ook open dag.

Onderstaande locaties van Treant Zorggroep in Emmen, Hoogeveen en omgeving organiseren diverse activiteiten of een open dag tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

De Horst – Emmen
In De Horst, centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg, is tijdens de open dag van alles te beleven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de keuken, op zorgafdelingen en deelnemen aan activiteiten waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Ook zijn er kraampjes met informatie over wonen, diverse behandelaars en over vrijwilligerswerk. Tijdens de open dag wordt er voor en door cliënten van De Horst muziek gemaakt.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart,13.00 – 16.00 uur
Adres: De Horst Rondweg 97, Emmen

Holdert, Zuidermarke – Emmen
Woonwijkcentra Holdert en Zuidermarke openen hun deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Bezoekers zijn welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Uiteraard is er volop informatie over welke diensten en producten Treant Zorggroep biedt vanuit de woonwijkcentra voor ouderen- en verpleegzorg. Ook is er informatie over hoe omwonenden gebruik kunnen maken van de woonwijkcentra. In Holdert kan men vanaf het dakterras de nieuwe dierentuin in aanbouw bekijken. In Zuidermarke kan men het nieuwe beweegpad door het woonwijkcentrum bekijken.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres Holdert: Hondsrugweg 101, Emmen
Adres Zuidermarke: Wilhelminastraat 9, Emmen

De Paasbergen – Odoorn
Bij woonwijkcentrum De Paasbergen belooft het op 19 maart een gezellige dag te worden met tussen 10.00 en 12.00 uur een live uitzending van het programma Hemeltied op RTV Drenthe. Ook is er een markt met informatie over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk. De samenwerking tussen wijk en zorgcentrum komt deze dag tot uiting door deelname aan de landelijke Opschoondag. Vrijwilligers, medewerkers en omwonenden gaan van 8.00 tot 13.00 uur gezamenlijk zwerfafval opruimen rondom De Paasbergen.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Paasbergen 1, Odoorn

De Schutse – Coevorden
Bij woonwijkcentrum De Schutse komen vijf leerlingen van basisschool Pantha Rei uit Coevorden pannenkoeken bakken met bewoners.
Tegen het eind van de ochtend komen de overige leerlingen hun Palmpasenstok aanbieden aan de bewoners. Als dank krijgen de leerlingen een heerlijke pannenkoek die ze samen met bewoners, ouders en wijkbewoners kunnen nuttigen in het restaurant.
Datum en tijd: vrijdag 18 maart, 09.30 – 12.30
Adres: Schutselaan 26, Coevorden

De Korenhof – Aalden
Bij woonwijkcentrum De Korenhof zijn er op 19 maart leuke activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen. De wijkverpleegkundige geeft informatie en bezoekers hebben de mogelijkheid om verschillende testjes te doen. Ook is er een spetterend optreden van Harm en Roelof, twee medewerkers van De Korenhof.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 13.30 – 16.00 uur
Adres: Korenhof 1, Aalden

De Schoel – Sleen
Bij woonwijkcentrum De Schoel belooft het op 19 maart een leuke dag te worden met tussen 10.30 – 11.30 een show van een illusionist. Ook zijn er rondleidingen en wordt er informatie gegeven
over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 9.30 – 13.00 uur
Adres: Drostenstraat 1, Sleen

Het Ellertsveld – Schoonoord
Bij woonwijkcentrum Het Ellertsveld zijn erop 19 maart leuke activiteiten en bezichtiging van de appartementen. Zo is er meerdere malen per dag een modeshow met kleding uit de jaren ‘30 en een speurtocht voor kinderen.
Datum en tijd: zaterdag 19 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Bonkersstraat 2, Schoonoord

Veltman – Weiteveen
Bij Veltman, centrum voor beschermd wonen, zijn bezoekers op dinsdag 15 maart welkom om een kijkje te nemen in de activiteitenruimtes. De open dag staat in het teken van bewegen. Bezoekers kunnen meedoen aan een beweegles of een spelletje spelen op de Wii. Ook is er een markt met informatie over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk.
Datum en tijd: dinsdag 15 maart, 9.15 – 11.30 uur en 13.00 – 15.15 uur
Adres: Ir. Biewengaweg 42, Weiteveen

Weidesteyn – Hoogeveen
Bij Weidesteyn, centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg, zijn op dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart meeloopdagen voor scholieren. Zij kunnen meekijken bij fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie, bewegingsagogie, dagbehandeling en psychogeriatrie en geestelijke verzorging. Zo kan men ervaren wat het werken in een zorginstelling inhoudt.
Kijk voor het programma op www.treant.nl/opendag en geef je op!
Data: dinsdag 15 en donderdag 17 maart, 9.00 – 16.00 uur
Adres: Dr.G.H. Amshoffweg 4, Hoogeveen

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.