Direct naar de inhoud.

Het Jaor Deur (met Drentse Kinderliedties)

  • door:
  • op:
f: Huus v/d Toal
f: Huus v/d Toal

BORGER – ‘Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)’ is een gloednieuw kinderliedjesproject, dat twintig nieuwe Drentse kinderliedjes oplevert die bij allerlei speciale momenten van het jaar gezongen kunnen worden (denk aan: Kerst, Sinterklaas, Pasen, vakantie, feest, verjaardag en schoolreis).

Ook vormen deze liedjes de rode draad tijdens een uniek kindersongfestival dat uitgezonden wordt door RTV Drenthe in december 2016. Binnenkort ontvangen Drentse kinderen in de basisschoolleeftijd een uitnodiging om zich aan te melden voor dit songfestival. ‘Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)’ is een initiatief van een projectgroep bestaande uit zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Stenden Hogeschool Pabo Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie) en projectpartner RTV Drenthe.

Voor/Door Wie
De twintig frisse, eigentijdse, kwalitatief hoogstaande kinderliedjes in de streektaal, met als thema de bijzondere dagen van het jaar, zijn bestemd voor Drentse kinderen, koren, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten. Naast de projectgroep werken onder andere liedjesschrijver Bert Hadders, dichteres Suze Sanders en ‘jonge hond’ Leonie van der Werf mee aan het project. Sebastian Demydczuk produceert de liedjes. Verder heeft een aantal andere Drenten ideeën ingezonden voor dit project.

Waarom Drentse ‘seizoensliedjes’ voor kinderen?
Na het succes van project ‘Jamero’ (2011, Neie Drentse Kinderliedties) bleek er een aanhoudende vraag te zijn naar meer eigentijds materiaal op het gebied van streektaal en muziek voor kinderen. Met name tijdens speciale momenten van het jaar wordt door kinderen relatief veel gezongen. Voor die momenten is er niet zo gek veel materiaal in het Drents. De projectgroep wil kinderen graag meegeven dat je trots mag zijn op je ‘eigen’ taal en dat het leuk is om op een speelse manier met streektaal bezig te zijn. De grote aftrap zal plaatsvinden door middel van het songfestival dat vier zaterdagen in december te volgen zal zijn op TV Drenthe.

Wat zit er straks in het liedjespakket Het Jaor Deur?
Het blijft niet bij een liedjesalbum alleen. De liedjes verschijnen ook in karaoke-vorm en er wordt een boek gemaakt waarin je de bladmuziek, illustraties (van Jet de Wilde) en achtergrondmateriaal kunt terugvinden. Het pakket zal uiteindelijk ook op de website www.wiesneus.nl terug te vinden zijn.

Pakket & Songfestival

Dit unieke songfestival wordt uitgezonden op vier zaterdagen in december 2016. Kinderen kunnen zich als duo, trio, kwartet of koor (van maximaal 20 kinderen) opgeven voor dit kindersongfestival en gaan één van de nieuwe liedjes zingen. Het is de bedoeling dat voor de tv-uitzendingen uit elk van de twaalf Drentse gemeentes één deelnemer meedoet en dat deze twaalf deelnemers in drie voorrondes zingen voor een plekje in de finale. De twaalf deelnemers worden door voorselectie uitgekozen. In april van dit jaar ontvangen Drentse kinderen (in de basisschoolleeftijd) een uitnodiging om zich aan te melden voor dit songfestival, via scholen, koren, kunstinstellingen en via de (social) media..-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal