Direct naar de inhoud.

Bruintje Beer Toertocht – Een traditie is geboren

  • door:
  • op:

Bruintje Beer ToertochtMUSSELKANAAL -De 1e editie van de Bruintje Beer Toertocht georganiseerd door FTC Musselkanaal is een groot succes geworden. Ruim 300 deelnemers namen zondag 20 maart ondanks het slechte weer deel aan deze tocht. Naast fietsers van bevriende fietsclubs uit Stadskanaal, Ter Apel en Valthermond kwamen de deelnemers uit de gehele provincie Groningen, Drenthe en Friesland naar Musselkanaal. Er waren zelfs deelnemers uit Denekamp.

Deze toestroom hadden wij echt niet verwacht zeggen de initiatiefnemers Wybe Pol en Hans Ravensbergen. Er blijkt dus wel degelijk behoefte te zijn aan een dergelijke toertocht zo vroeg in het seizoen.
Doordat het om 11:00 uur begon te regenen zagen de deelnemers er bij de finish uit alsof ze Parijs-Roubaix hadden gereden. Ondanks deze ontberingen hebben we echter geen wanklank gehoord. Iedereen was erg enthousiast en positief over de tocht en de organisatie. Men zegt zeker volgend jaar weer te komen. Wij zijn dan ook van plan om in het vervolg op elke eerste zondag van de lente deze Bruintje Beer Tocht te organiseren.

De volgende tocht staat nu dan ook alweer gepland op zondag 26 maart 2017.
Uiteindelijk zijn wij natuurlijk ook erg blij en hebben wij veel respect voor Henk Lunsink, het landelijk boegbeeld van de ALS stichting, die samen men zijn zoon Marijn ook aanwezig was bij deze tocht. We zullen op vrijdag 8 april samen met Henk in een uitzending van RTV Stadskanaal de opbrengst bekend maken die wij namens FTC Musselkanaal aan de ALS stichting gaan doneren.
Wybe en Hans benadrukken dat zonder sponsoren en vrijwilligers het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk is. Wij willen dan ook bij deze iedereen nogmaals bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan deze toertocht.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal