Direct naar de inhoud.

Contourenschets voor Werk- en Ontwikkelbedrijf Oost-Groningen

  • door:
  • op:

Gemeenten Akkoord van WesterleeOOST-GRONINGEN – De colleges van de gemeenten Bellingwedde, Borger-Odoorn, Menterwolde, Pekela, Stadskanaal, Oldambt, Veendam en Vlagtwedde hebben op dinsdag 12 april de Contourenschets voor een nieuw Werk- en Ontwikkelbedrijf in Oost-Groningen vastgesteld.

Hiermee dragen de deelnemende gemeenten aan het Akkoord van Westerlee bij aan het verbeteren van de arbeidsmarktmarktpositie van werkzoekenden met en zonder arbeidsbeperking. Ook wordt het creëren van nieuwe banen er mee gestimuleerd.

In het Akkoord van Westerlee hebben de gemeenten afgesproken de arbeids- en maatschappelijke participatie van inwoners te vergroten. De kosten van de sociale werkvoorziening worden structureel verlaagd. De beide SW-bedrijven Synergon en Wedeka worden omgebouwd tot één Werkbedrijf. Verder worden meer banen gegenereerd door optimaal gebruik te maken van de instrumenten binnen de participatiewet.

Ook wordt meer uitstroom gerealiseerd naar structurele banen, onder meer door de werkwijze van de vijf Trainings- en Diagnosecentra (TDC’s) door te ontwikkelen. Als belangrijke sleutels voor het bereiken van succes worden de bestaande korte lijnen met werkgevers en de diverse lokale en
regionale netwerken versterkt, net als de huidige wijze van samenwerking tussen de OostGroninger gemeenten.

De financiële, juridische en organisatorische consequenties van het voorgestelde Werk- en Ontwikkelbedrijf worden in de komende periode in een businesscase verder uitgewerkt. Deze richt zich op de afbouw van de twee SW-bedrijven en de samenvoeging en herstructurering tot een Werkbedrijf, op de uitwerking van de verdergaande samenwerking van de TDC’s in een Ontwikkelbedrijf en op de verbinding van het Werk- en Ontwikkelbedrijf met het bedrijfsleven.

Om de contourenschets te bekijken, bezoekt u de website van de gemeente Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal