Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

OR Wedeka ziet fusie met Synergon niet zitten

Nico Lieberom secretaris OR Wedeka 37 km

Archieffoto: Nico Lieberom secretaris OR Wedeka

STADSKANAAL – Het werkvoorzieningschap Wedeka in Oost-Groningen moet voorlopig niet fuseren met Synergon. Het moet ook een eigen directeur houden. Dat is het advies van de ondernemingsraad van Wedeka aan directeur Johan Mug. De OR reageert zo op het toekomstplan voor Wedeka en Synergon, het andere werkvoorzieningschap in Oost-Groningen. Dat toekomstplan werd voor de zomer gepresenteerd door de directeuren en voorzitters van beide schappen en de door de provincie benoemde gebiedsregisseurs Gerard Kremer en Bert Middel.

Akkoord van Westerlee
Het advies stelt dat de fusie van Synergon en Wedeka, samen goed voor een kleine drieduizend arbeidsplaatsen, nu geen meerwaarde geeft en niet wenselijk is. Het wijkt daarmee af van het vorig jaar door de Oost-Groninger gemeentebestuurders gesloten Akkoord van Westerlee. Daarin was wel sprake van een fusie. Wedeka directeur Mug wilde gisteren nog niet reageren op het schrijven van de OR en gaat het eerst bespreken met zijn bestuur. Het schrijven is inmiddels ook naar de gemeenteraden van de bij Wedeka aangesloten gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde, Veendam, Menterwolde en Borger-Odoorn gestuurd. Die raden spreken zich binnenkort nog uit over het toekomstplan. [bron]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “OR Wedeka ziet fusie met Synergon niet zitten

  1. Iemand heeft weer eens zijn mond voorbij gepraat. De directie moet eens een hartig woordje met hem aangaan.

  2. Dit soort uitspraken kunnen Wedeka schade Aanrichten, ik sluit mij aan bij de vorige spreker en de persoon die deze uitspraken , zijn positie opnieuw te bekijken.

  3. Als de overheid daadwerkelijk voor deze regio wil doen. Dan houden ze de Wsw in stand en creëren ze extra banen voor werklozen en geen banen met behoud van uitkering. Het akkoord van Westerlee levert geen enkele baan extra op en brengt veel kosten met zich mee. Gemeenten, de vakbond en politieke partijen laten zich een worst voor houden die ze nooit krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.