Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderzoek naar haalbaarheid haven in Stadskanaal

stadskanaal-in-de-zomer-rtv1

Foto: RTV1

STADSKANAAL De handelsvereniging Stadskanaal (Centrum Winkeliers) hebben een plan omtrent een passantenhaven op tafel gelegd bij de gemeente. De winkeliers willen graag vlakbij de Beneluxlaan een zijtak van het Stadskanaal graven. “Deze kan dan uitmonden in een klein haventje”. Dat zegt voorzitter Klaas Jan Havinga van de handelsvereniging vandaag in het DvhN.

Passantenhaven

In de gemeente Stadskanaal is al een passantenhaven in het dorp  Musselkanaal. Het zogeheten Spoordok is daar beschikbaar voor vaarrecreanten en wordt onderhouden door de gemeente. Omdat de plaats Stadskanaal niet zo’n voorziening heeft wordt dat door de winkeliers als een gemis ervaren. De roep om een passantenhaven is niet van nu. Al jaren wordt er over gesproken. De gemeente heeft nu dan besloten om een onderzoek te starten naar de haalbaarheid hiervan.

Voorstudie
.
Wethouder Goziena Brongers (CDA) wil middels een voorstudie eerst uitzoeken wat precies de voordelen van een passantenhaven zullen zijn. Ook de financiële haalbaarheid en een juiste plek voor zo’n haven moeten in kaart gebracht worden. Op al deze vragen willen B&W volgend jaar duidelijkheid hebben. Op basis van deze gegevens kan de gemeenteraad dan beslissen wat te doen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Onderzoek naar haalbaarheid haven in Stadskanaal

  1. L.S.

    Sorry hoor, maar wat een gelul !! Er zijn wel andere dingen in Stadskanaal waar geld aan uitgegeven kan (of zelfs moet) worden, zoals de zorg, onderhoud straten in de wijken, groenvoorziening etc. Een haven brengt waarschijnlijk meer omzet bij de middenstand, maar de grote vraag is of het wel terugverdiend kan worden !! De Stadskanaaalster burger wordt er weer geen cent wijzer van, maar zal er wel aan mee moeten betalen ! Er liggen toch al steigers over honderden meters !? Stoppen met dit belachelijke idee ! Onderzoekkost ook geld !

  2. Direct doen eindelijk iets positiefs voor de plasts stadsksnaal.we krijgen steeds meer leegstand van winkels heeft ook te maken dat er geen grote trekker zoals bijv h&m in het centrum zit.die leegstand is zeker ook schuld van de gemeente omdat ze alle of heel veel winkels een vijfjarig contract onder de neus schuiven dat durven de ondernemers niet aan die risico is begrijpelijk te groot.ook hebben we al een paar jaar zeer onterecht geen ijsbaan meer voor de jeugd omstreeks de kerstdagen zeer verwerpelijk omdat dat ontzettend veel plezier en gezelligheid bracht voor vele inwoners en held hoeft echt geen struikelblok te zijn maar men wil het gewoon niet.

    • Gemeente schuift winkels een vijfjarig contract onder de neus? Naar mijn weten bezit de gemeente geen winkelpanden.

  3. We hebben toch ook een spoordok? Kan naar mijn idee beter gebruikt worden hoef je ook geen kanaal te graven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.