Direct naar de inhoud.

Mediafestival in Cultuurcentrum vanBeresteyn

  • door:
  • op:


mediafestival-19-novemberVEENDAM – Zaterdag 19 november organiseert Bibliotheek Veendam een mediafestival in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Jong en oud kunnen deze dag kennismaken en experimenteren met moderne technologieën, zoals programmeren, vloggen, virtual reality en 3D-printing. VanBeresteyn wordt zaterdag 19 november van 11.00 uur tot 15.30 uur hiervoor omgetoverd tot een digitale speeltuin. Zelfs de ouderwetse kleurplaat komt tijdens het mediafestival tot leven!

 Maak kennis met Dash & Dot

Dash & Dot zijn twee schattige blauwe robots die je op een gemakkelijke manier kunt programmeren.  Dash is de robotvriend waar je altijd al van hebt gedroomd! Hij reageert op jouw stem, navigeert tussen obstakels door, danst en zingt. Dot is het brein. Met Dot kun je leuke spelletjes doen als Magic Dot Ball, Dot of Music en Lichtzwaard! Tijdens het festival kun je zelf ontdekken wat Dash & Dot allemaal kunnen.

Stap binnen bij jouw.buzz

Voor Cultuurcentrum vanBeresteyn parkeert Jouw.buzz, een krachtige vrachtwagen die is ingericht met presentatieschermen, Macbooks, iPads, AppleTv, WiFi en 3D-printers. Jouw.buzz is een rijdend leslokaal én mobiel digitaal laboratorium. Neem ook een kijkje in deze bijzondere bus.

Filmhuis vanBeresteyn

Enzo Knol, Teskuh, StukTV… Vraag aan een jongere tussen de tien en vijftien jaar naar deze namen en de kans is groot dat ze één van deze populaire vloggers volgen. Jongeren kijken geen televisie, maar kijken dagelijks video’s op YouTube. In de foyer vertoont Filmhuis vanBeresteyn de hele dag YouTube-video’s.

 Media-advies in de bibliotheek

Welke apps zijn geschikt voor mijn kind? Hoe leen ik e-books op mijn iPad? Tijdens het mediafestival kun je ook met je vragen terecht in de bibliotheek.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal