Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw parcours voor Klap tot Klaploop

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )

STADSKANAAL – Het parcours van de 27e Klap tot Klaploop wordt ingrijpend veranderd. Hiervoor noemt de organisatie een aantal redenen.

De startsituatie in Musselkanaal op de Badstraat nabij het Willem Diemerplein is vanwege het groeiend aantal deelnemers aan de krappe kant. De als gevolg van een brand aan de Markstraat afgedwongen omleiding via het Spoordok is door de lopers tijdens de laatste editie als zeer positief ervaren. Vanwege de bestaande hoogbouw is de finishplek in Stadskanaal bij hotel Best Western een ‘windgat’. Tijdens de afgelopen editie konden de finishboog en een tent niet opgezet worden.

En tot slot de nieuwe hoofdsponsor Rabobank zuid en oost Groningen wil de finish graag in de nabijheid van haar hoofdkantoor in Stadskanaal. Al met al redenen voor het bestuur om zich te buigen over de vraag hoe het parcours aan te passen.

De start wordt verplaatst naar de Parklaan in Musselkanaal. De inwoners zijn inmiddels per brief geïnformeerd. De Parklaan is een dubbele laan met een rondje van ruim 500 meter lengte. Dus de Bambinoloop (500 meter) en de jeugdlopen over 1000 en 2000 meter passen uitstekend in dit nieuwe parcours. Met VV Musselkanaal is samenwerking gevonden. De voetbalclub stelt haar kantine beschikbaar voor de prijsuitreiking van de jeugdlopen. Door het Spoordok weer op te nemen in het parcours wordt de Klap tot Klaploop qua naam voor 50% weer in ere hersteld want de IJzeren Klap wordt gepasseerd.

De finish komt in de nabijheid van de bank. De exacte finishlijn moet nog bepaald worden. De route zal gaan via het Menistenplein en de Hemenweg. Dat biedt nieuwe kansen door horecaondernemers aan dit plein. Het publiek kan bij de finish de verrichtingen van de lopers volgen via grote beeldschermen.
Het Lilienthalplein biedt parkeerruimte, de Aldi blijft bereikbaar en het aantal verkeersafsluitingen in het centrum van Stadskanaal zal aanzienlijk minder zijn. Bijkomend voordeel is dat de Rabobank haar ontvangstruimte beschikbaar stelt voor de prijsuitreikingen.

Het bestuur en de vele vrijwilligers zijn al geruime tijd aan de slag om van de 27e editie weer een succes te maken. De inschrijving loopt via www.inschrijven.nl start op 2 januari a.s. en het evenement vindt plaats op 2e paasdag 17 april 2017.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.