Direct naar de inhoud.

Winterwandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

  • door:
  • op:
Winterwandelen door de bossen bij Borger en Gieten

BORGER – Heeft u ook zin in een lange wandeling in de buitenlucht na de kerstdagen? Kom dan op dinsdag 27 december naar Buitencentrum Boomkroonpad. De gids van Staatsbosbeheer neemt u mee voor een tocht van ongeveer 20 kilometer lang. De tocht voert o.a. door boswachterij ‘Gieten-Borger’ met haar uitgestrekte bossen, heideveldjes en verstilde vennen. Bij terugkomst wacht u een heerlijke kop snert met roggebrood en spek om weer op temperatuur te komen.

 

 

Struinen over de Hondsrug

Boswachterij Gieten-Borger ligt midden op de Hondsrug. Het heeft alles wat Drentse bossen zo bijzonder maakt. De bomen werden begin vorige eeuw aangeplant voor de houtwinning. De zandwegen volgen het rechthoekige patroon van de percelen. Tussen de bomen blinken vennen op, omgeven door stukken heide. Grafheuvels en hunebedden liggen verscholen in het groen. De winterwandeling voert door de boswachterij richting landgoed Meindersveen, een prachtig natuurgebied, waar rust heerst en prachtige lanenstructuren en oude beukenbossen te vinden zijn. Wellicht kunt u onderweg genieten van overtrekkende ganzen, reeën in het landschap en bijzondere wintergasten.

Opgave

De lange winterwandeling vindt plaats op dinsdag 27 december van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. Goede conditie, stevige wandelschoenen en warme kleding wordt aanbevolen en u dient een eigen lunchpakket mee te nemen. De kosten zijn € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar, dit is inclusief snert met roggebrood na afloop.

Aanmelden kan via: staatsbosbeheer.nl/snertwandelingbkp . Startpunt: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-