Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Thijs Pot vrijdag in de halve finale van TVOH

Thijs afgelopen vrijdag bij TVOH

STADSKANAAL – In Stadskanaal kan hij inmiddels niet meer fatsoenlijk over straat: Thijs Pot. De student Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal staat komende vrijdag in de halve finale van The Voice of Holland.

Aan zijn fans wil hij graag laten zien dat hij nog veel meer te bieden heeft en dat hij toch echt in de finale thuishoort. ‘Het gebeurt niet vaak dat mensen uit Groningen in de finale staan van zo’n show!’ Hij wordt overspoeld door positieve en leuke reacties en moet regelmatig met iemand op de foto. ‘Maar dat is niet erg, dat hoort erbij.’

Thijs Pot is vooral erg rustig en nuchter
‘Het is leuker dan verwacht,’ vertelt de 18-jarige Thijs. ‘Ik had niet verwacht dat ik zover zou komen.’ Afgelopen vrijdag eindigde de student voor de vierde keer in de Danger Zone. ‘Dat is elke keer weer spannend,’ bekent Thijs nuchter. ‘Maar ik verwacht verder helemaal niks, dan kan het ook niet tegenvallen.’ Wel vindt de zanger het steeds moeilijker worden om andere deelnemers te zien verdwijnen. ‘Vooral afgelopen week was heel heftig,’ zegt Thijs, doelend op zijn goede vriend Yerry Rellum die de show moest verlaten. Alle deelnemers van The Voice of Holland hebben een hele goede band met elkaar. ‘We zijn geen tegenstanders, maar gaan juist erg leuk met elkaar om,’ aldus Thijs. ‘We willen met elkaar echt een toffe show neerzetten.’

Het meedoen aan talentenjachten is Thijs niet vreemd. Hij deed al eens mee aan de X-Factor en vorig jaar deed hij ook een Blind Audition bij The Voice of Holland. Toen draaide geen van de coaches hun stoel voor de Stadskanaalster. Dit jaar werd er wel gedraaid en voegde hij zich bij het team van Guus Meeuwis. ‘Guus begeleidt me heel goed, hij is echt té gek als coach!’

Thijs schopte het uiteindelijk via The Battle en The Knockouts tot de liveshows van The Voice of Holland. ‘Voor The Knockouts was ik erg zenuwachtig,’ bekent Thijs. ‘Maar voor de liveshows ben ik eigenlijk heel rustig. Ik heb wel wat gezonde spanning, maar ik heb er vooral ontzettend veel zin in.’ Hij bereidt zich goed voor op de shows en neemt, ook samen met zijn coach, alle nummers goed door. Maar vooral blijft de nuchtere Thijs heel rustig: ‘Vooraf kijk ik altijd nog even een afleveringetje op Netflix.’

Zijn oma is zijn grootste fan
Thijs studeert Sociaal Agogisch Werk bij Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, maar zijn hart ligt bij de muziek: ‘Waar anderen brandweerman of politieman wilde worden, wilde ik altijd al zanger worden.’ Zijn studie staat inmiddels op een laag pitje. The Voice slurpt alle aandacht op. ‘Vanmiddag moet ik weer naar Hilversum,’ legt de student uit. ‘Maar ik ga straks eerst nog even naar mijn oma. Morgen ben ik jarig en dat wil ik eerst nog even bij haar vieren.’ Of zijn oma zijn allergrootste fan is? ‘Ja, mijn oma is echt mijn allergrootste fan!’

Vrijdag 10 februari, The Voice of Holland, vanaf 20.30 op RTL 4.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Thijs Pot vrijdag in de halve finale van TVOH

 1. Hoe trots mag en kun je zijn. Je werkt zo hard en dat kun je zien, ik wens en gun je de finale samen met Plein… Misschien een duet met haar

  Blijf wie je bent en leer van alles om je heen Thijs… ? liefs Miranda

 2. Alberdien Romp.

  Dag mensen van rtveen.nl.

  Tussen alle nieuws about Thijs Pot las ik zojuist jullie nieuws.
  Wat leuk was om te lezen was de alinea over z’n oma, die zijn
  grootste fan is!!! Fantastisch hoe belangrijk grootouders kunnen zijn.

  Wat ook leuk is.
  Mijn moeder van 91 heeft afgelopen vrijdagavond ook op Thijs gestemd!!
  Dit op verzoek van haar achterkleindochter van 13.
  Zij zit op het Winkler Prins, in Veendam en heeft oa les van Meneer Pot.
  De oom van Thijs en haar hele klas, misschien wel de hele school, stemt
  op de vrijdagavond op Thijs!!!
  Deze actie heeft er ws aan bijgedragen dat Thijs nu in de Echte Finale zit
  van a.s. vrijdag bij The Voice.
  Misschien kunt U deze mail doorsturen naar Thijs.
  Zou leuk zijn.
  Vr. groet.
  Alberdien Romp.
  Veendam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.