Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Conflict Opron en Veendam over binnenklimaatsysteem

VEENDAM – Scholengroep Opron en de gemeente Veendam hebben een conflict over obs De Braskörf. Het gaat allemaal om een slecht werkend binnenklimaatsysteem. Dat schrijft het DvhN vandaag in de krant.

Volgens de directie van de Opron is er sprake van een groot ‘binnenklimaatprobleem’. Alles zou te maken hebben met een constructiefout die gemaakt is toen de school aan de Cornelis Jetseslaan enige jaren geleden is verbouwd. Wil het systeem naar behoren en naar de eisen van deze tijd worden hersteld, is zeker 4 ton nodig, zo is door de scholengroep becijferd. De verbouw had plaats toen de school nog in in bezit was van de gemeente.

Opron wil dan ook het geld van Veendam ontvangen. De gemeente Veendam wil veel minder geld beschikbaar stellen: 105.000 euro. De gemeente wil herstellen volgens de eisen die tot 2003 van toepassing waren, toen Veendam de school nog in eigendom had. De Opron gaf gisteravond tijdens een raadscommissievergadering aan hier niet mee akkoord te gaan. De scholengroep wil juridische stappen ondernemen om de gemeente alsnog te dwingen over de brug te komen.

[ Bron: DvhN ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.