Direct naar de inhoud.

IVN zoekt natuurliefhebbers voor opleiding tot gids

  • door:
  • op:
Foto: B.J. Brinkman (RTV1)

BORGER-ODOORN – Op donderdagavond 15 juni houdt IVN in Borger een informatieavond over de IVN Natuurgidsenopleiding. Deze gevarieerde en interactieve opleiding is voor mensen die houden van natuur, leefomgeving en landschap en hun passie willen delen met het brede publiek.

Met de IVN Natuurgidsenopleiding ontwikkel je brede kennis over veldbiologie, landschapsecologie en cultuurhistorie. Veldveld en onderzoeksopdrachten (individueel en in kleine groepen) bieden gelegenheid voor verdieping. De één wil meer weten van vogels, de ander van vlinders of paddenstoelen.

Verder wordt het toepassen van werkvormen, het overbrengen van informatie en het omgaan met groepen stap voor stap geoefend. IVN vrijwilligers en gastdocenten zorgen ervoor dat je als natuurgids het beste uit jezelf kunt halen. Marian Brouwer volgt op dit moment de Natuurgidsenopleiding in Ruinen: “Als gids hoef je niet alles te weten. En dat is maar goed ook, want er is zoveel te zien en te ontdekken. Het belangrijkste leerpunt is, hoe je een groep mensen enthousiast kunt maken voor onze natuur”

Samenwerken en leren van elkaar zijn belangrijke componenten van de Natuurgidsenopleiding. De opleiding, die loopt van 7 september 2017 tot december 2018, bestaat uit 50 lesbijeenkomsten. Deze zijn afwisselend op donderdagavond en zaterdagmorgen.

Ben jij een natuurliefhebber en vind je het belangrijk mensen (jong en oud) dichter bij de natuur te brengen? Pak dan nu je kans en kom sfeer proeven tijdens de informatieavond op donderdag 15 juni van 19.30-21.30 uur in het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 in Borger.

Inmiddels hebben 16.000 mensen in Nederland de IVN Natuurgidsenopleiding al gevolgd. Laat je uitgebreid informeren over de opleiding tijdens de informatieavond in Borger of neem gerust contact op: Marit Stokkentreeff tel: 06-50248898 of ngo.groningendrenthe@gmail.com-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal