Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huurders in Pekela en Bellingwedde kunnen flink besparen

Kan een energiecontract voordeliger?

PEKELA – Nog dertig huishoudens in de gemeenten Pekela en Bellingwedde kunnen zich aanmelden voor ‘De VoorzieningenWijzer’. Tenminste als ze een huis huren van woningcorporatie Acantus.

De VoorzieningenWijzer helpt optimaal gebruik te maken van inkomensregelingen en te besparen op hun energielasten en zorgverzekering. Daarmee kunnen huurders tot 600 euro per jaar besparen. Tot nu toe hebben ongeveer zeventig huishoudens zich aangemeld maar er is plaats voor maximaal honderd deelnemers. Huishoudens die meedoen krijgen thuis bezoek van een bespaarexpert van de Voorzieningenwijzer. De expert laat zien waar de bewoner recht op heeft en hoe deze kan besparen. Er wordt gekeken naar regelingen, toeslagen, zorgverzekering en of het energiecontract voordeliger kan. Ook helpt de expert met het aanvragen van al deze regelingen en contracten.

Samenwerking
De samenwerking met de VoorzieningenWijzer is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Pekela, Bellingwedde en woningcorporatie Acantus. Ze willen hiermee de armoede onder hun inwoners en huurders terugdringen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.