Direct naar de inhoud.

Gebrek draagvlak windpark niet te negeren

  • door:
  • op:

BORGER-ODOORN – Gebrek draagvlak windpark niet te negeren, dat zegt het College Borger-Odoorn. De Raad van State heeft besloten dat het windpark De Drentse Monden en Oostermoer in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze mag worden aangelegd.

De bezwaren van omwonenden, ondernemers en belangenorganisaties tegen het park met 45 windmolens zijn ongegrond verklaard. Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn benadrukken dat het gebrek aan draagvlak bij inwoners desondanks niet te negeren is.

Wethouder Freek Buijtelaar: “De uitspraak van de Raad van State is duidelijk. We hadden verwacht en gehoopt dat het oordeel anders zou zijn, maar dit besluit is onherroepelijk en daar zullen we mee moeten omgaan. Het was al duidelijk dat we bij grote ruimtelijke ingrepen in ons gebied zelf aan zet willen blijven, omdat we dichter bij de mensen staan dan Den Haag. Dat er weinig draagvlak is onder de lokale bevolking heeft voor het eindoordeel van de raad helaas geen verschil gemaakt.“

Verbinding Het college van Borger-Odoorn vindt desondanks dat het gebrek aan draagvlak wel een duidelijke plek moet krijgen in het vervolgtraject. Buijtelaar: “Voor de initiatiefnemers ligt er dan ook de belangrijke taak om de verbinding te zoeken met de inwoners van het gebied. We zijn als gemeente beschikbaar om daar een bijdrage aan te leveren.”

Zie ook eerdere berichtgeving op deze site: Klik Hier en Klik Hier-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal