Direct naar de inhoud.

Studenten nog één keer naar Roemenië

  • door:
  • op:
Studenten Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO laatste keer naar Roemenië

STADSKANAAL – Op maandag 30 april vertrekt een groep studenten van Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO voor drie weken naar Roemenië. Zij zetten zich dit jaar voor het vijfde jaar op een rij in voor de bouw van een huiswerkverblijf voor Roemeense schoolkinderen in het dorpje Tichindeal, nabij de stad Sibiu. Naar verwachting is dit de laatste keer dat de reis naar Roemenië gemaakt wordt, omdat de studenten dit jaar de bouw van het huiswerkverblijf af willen ronden.

Vanuit de drie mbo-scholen gaan naast gemotiveerde studenten ook vakdocenten mee om ondersteuning te bieden waar nodig. Na anderhalve week wordt Sanne Neijenhof, de schoolpastor van het Alfa-college, ingevlogen. ‘De ervaring leert dat het voor studenten niet alleen fysiek vermoeiend is,’ legt Nijenhof uit, ‘de groepsdynamiek, heimwee, en de confrontatie met de grote armoede maken dat het prettig kan zijn om hier in vertrouwen met iemand over te praten.’

Bijzonder samenwerkingsproject
Het project Huiswerkverblijf Roemenië is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het Leonardo da Vinci fonds en Stichting LAMP. Het bouwproject heeft daarnaast geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO. Voor de bouw van het huiswerkverblijf bieden ook lokale bewoners een helpende hand.

De samenwerking die dankzij dit project tot stand is gekomen wordt door het Europese subsidieprogramma Erasmus+ gezien als een uitstekend project waarbij mooie resultaten gehaald worden. Het project Huiswerkverblijf Roemenië is door het subsidieprogramma in 2015 beoordeeld met een ‘very good’.

Werkzaamheden studenten
Naast de bouw van het huiswerkverblijf, trekken de studenten er om de beurt ook op uit om bijvoorbeeld voedselpakketten uit te delen of te koken voor de bewoners van het dorp. De belevenissen van de studenten zijn dagelijks te volgen via hun eigen blog.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal