Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

4 mei herdenking gemeente Stadskanaal

Kranslegging bij het Joods monument. – Archieffoto: M. Dol – RTV-1

STADSKANAAL – Op 4 mei staan we weer 2 minuten stil. Twee minuten om hen te gedenken die ons zijn ontvallen, tijdens de Tweede Wereldoorlog, In Indië of tijdens vredesmissies. Elk jaar kiest het nationaal Comité 4 en 5 mei een thema. Dit jaar is dat, net zoals de afgelopen jaren, ‘Geef vrijheid door’, met speciale aandacht voor het Verzet.

In de gemeente Stadskanaal herdenken we In Stadskanaal bij het Verzetsmonument in het Julianapark, het pools Monument op het Generaal Maczekplein en het joods oorlogsmonument aan de Navolaan.

In Musselkanaal is er een stille tocht vanaf de koepel aan het Willem Diemerplein naar het monument nabij de ‘IJzeren Klap’. In Onstwedde vindt de herdenking plaats op de Brink en in Mussel bij het Monument aan de Wagenspoor. In Alteveer tenslotte is de herdenking op het Kerkplein.

Het volledige programma van de herdenkingen in de gemeente Stadskanaal op 4 mei aanstaande kun je op Stadskanaal.nl vinden en downloaden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “4 mei herdenking gemeente Stadskanaal

  1. willem rozema

    ik ben willen rozema , geboren in 1943 in stadskanaal oosterstraat. mijn ouders waren eldert rozema en marie kamphuis. ik ben zeer geinteresseerd in de gescheidenis van stads- en musselkanaal tijdens de 2e wereldoorlog.
    tijdens het laatste bezoek aan stadkanaal was het streekmuseum gesloten. mijn grootouders familie kamphuis woonden in het wat later de klompenfabriek vangoor is geworden. Was dit toendertijd een kunstmestloods ?
    Indien mogelijk graag wat nadere informatie. met groet willem rozema, nu woonachtig in rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.