Direct naar de inhoud.

Overname woningen Mooiland

  • door:
  • op:
.

VEENDAM/EDE – Op 31 december 2018 neemt Acantus 551 huurwoningen in de gemeenten Veendam, Pekela, Oldambt en Westerwolde over van woningcorporatie Mooiland. Groninger Huis neemt 46 huurwoningen over van Mooiland in Midwolda, Nieuwolda en Oostwold.

Acantus en Groninger Huis zijn regionaal verankerd in Oost-Groningen en daarom logische partners voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat in totaal om 597 huurwoningen in de gemeenten Veendam, Oldambt, Westerwolde en Pekela. Acantus en Groninger Huis zijn al actief in deze gemeenten.

De verkoop
Mooiland is een woningcorporatie die in grote delen van Nederland woningen verhuurt. De corporatie biedt een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien.

Ook wil de corporatie zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om te weten wat er leeft en speelt. Dat is niet eenvoudig omdat woningen best ver van elkaar verspreid liggen. Voor een corporatie uit de regio is dit veel gemakkelijker. Daarom verkleint Mooiland de komende jaren haar werkgebied. Door woningen buiten het ‘kerngebied’ Noordoost-Brabant en Gennep te verkopen aan regionaal bekende corporaties. Dit doet de corporatie als eerste in het noordelijk deel van Nederland.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland:
“Mooiland is heel tevreden over de verkoop aan Acantus en Groninger Huis. Voor Mooiland zijn Acantus en Groninger Huis een logische en ook goede partij voor de overname, als beiden regionaal verankerde organisaties. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in het bezit van de sociale huursector.

Bovendien hebben Acantus en Groninger Huis dezelfde volkshuisvestelijke ambities als wij en hebben zij een groot netwerk in de gemeenten waar onze woningen staan. Dat zijn voor Mooiland belangrijke randvoorwaarden voor de verkoop.”

Veranderingen
De verkoop en de overdracht zijn zorgvuldig voorbereid door Mooiland en Acantus/Groninger Huis. Onlangs hebben alle huurders van de betreffende woningen een brief ontvangen. Voor de huurders verandert er feitelijk niets, anders dan dat ze een andere verhuurder krijgen. Zij houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten en dezelfde huurprijs. Vanaf 31 december 2018 melden de huurders hun reparatieverzoeken bij Acantus of Groninger Huis.

Anita Tijsma, Directeur-bestuurder Acantus:
“De huidige huurders van Acantus, Groninger Huis en Mooiland kunnen blijven rekenen op kwaliteit en betaalbaarheid van hun woning. Wij verwachten met de aankoop van het bezit van Mooiland onze woningzoekenden meer keuze te bieden. Daarnaast willen we de huurmarkt nog beter laten aansluiten bij de woonwensen en de woonvraag van onze toekomstige huurders.”

Hilde van Ree, Directeur-bestuurder Groninger Huis:
“Wij zijn zuinig op onze dorpen en huurders. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol.Door de uitbreiding van ons woningbezit in Nieuwolda, Oostwold en Midwolda kunnen wij woningzoekenden in de toekomst nog beter van dienst zijn.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal