Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winterse zondagwandelingen Boomkroonpad

Foto: Ineke van Os

DROUWEN – In 2019 is er elke zondag iets te doen bij Buitencentrum Boomkroonpad. In januari kun je met een gids van Staatsbosbeheer een leuke winterwandeling maken door de prachtige omgeving. De tocht is geschikt voor jong en oud!

 Laat je niet weerhouden door de kou, maar ga lekker struinen door de Drentse bossen! De gidsen nemen je mee voor een leuke en gevarieerde wandeling. Zij zullen je van alles laten zien over de natuur in de winter. Ook de sporen van dieren komen aan de orde, dus laat je verrassen en ontdek welke dieren en vogels er allemaal in het bos leven! Mocht er sneeuw liggen, dan wordt het helemaal spannend! Je kunt dan nog makkelijker de sporen van de dieren in de sneeuw ontdekken. Voor zowel kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring.

Winterse activiteiten

Bij het Boomkroonpad kun je wandelen door de toppen van de bomen. Maar er is meer te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer! Het Buitencentrum is het startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes, bijzondere routes voor kinderen en leuke activiteiten. Het is ook de expeditiepoort Bos van het Unesco Geopark De Hondsrug. In Buitencentrum Boomkroonpad hebben we een expositie over bosbeheer en hout. Ben je op zoek naar originele cadeautjes kijk dan rustig rond in onze gezellige winkel. Het Buitencentrum is in januari geopend op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en zondag 10.00 tot 16.00 uur.

Informatie

De winterse zondagwandelingen vinden plaats op 13, 20 & 27 januari. De wandelingen starten om 13.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. De kosten zijn € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.