Direct naar de inhoud.

Kinderweekend in treinstation Zuidbroek

  • door:
  • op:
Kinderweekeinde in en rondom het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

ZUIDBROEK – Speciaal voor de jonge bezoekers van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum wordt komend weekend – op 23 en 24 maart – het inmiddels jaarlijks terugkerende NNTTM-kinderweekend georganiseerd.

Op het perron wachten de machinisten van Arriva het hele weekend tot een junior stationschef – voorzien van pet, spiegelei en fluitje – het vertreksein geeft, onder toezicht van een senior stationschef. In de stationshal wordt een grote tuintreinbaan opgebouwd, die de kinderen zelf kunnen bedienen. Op de prachtige miniatuurkermis van 3 vierkante meter raak je niet uitgekeken! Zoals gebruikelijk is ook de modelbaan van de Modelrailgroep Veendam in bedrijf. Hier worden bovendien rangeerdiploma’s uitgedeeld!

Verder spelen we elk uur een variant op de knallende doos van “Ik hou van Holland” die we “Ik hou van treinen” hebben genoemd. In het Museumcafé kan naar hartelust gespeeld worden met diverse spelletjes en een Duplo treinbaan voor de allerkleinsten. Ook kunnen er weer modelspoorbaanhuisjes worden gebouwd en valt er met een kleurwedstrijd een leuk prijsje te verdienen.

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Terwijl kinderen zich vermaken kunnen de ouders en alle andere bezoekers genieten van diverse versnaperingen in het Museumcafé, waar sinds kort ook heerlijke koffievarianten te vinden zijn. Dit en nog veel meer is gedurende het kinderweekend te zien in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal