Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen vergunning 1e beachvolleybaltoernooi

VEENDAM – Op 5 en 6 juli zou het éérste beachvolleybaltoernooi van Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam plaatsvinden. Vanaf het begin af aan werd dit initiatief al met veel enthousiasme ontvangen door de sportievelingen in Veendam, door ING die het toernooi zelfs een cheque van €2.000 toekende en ook door trotse hoofdsponsor ‘De Romein’ die graag wilde helpen om een nieuw sporttoernooi het leven in te blazen. De locatie was gevonden, een nauwe samenwerking met lokale volleybalvereniging Flash/Veendam opgezet en de artiesten geboekt (want het toernooi moet ook veel gezelligheid bieden, ook voor de niet-sportieve Veendammers).

Gemeente ligt dwars

“Alles prima voor elkaar zal je denken, maar het is de gemeente Veendam die er een stokje voor steekt”, aldus Vera van Loenen, secretaris en eventmanager Stichting Sport en Evenementenhallen Veendam. Van Loenen: “Vanaf het éérste moment wordt er niet meegedacht hoe we een nieuw sportief evenement in Veendam kunnen organiseren, maar wordt er in problemen gedacht. “Een driedaags toernooi is te lang”; het evenement wordt ingekort naar 2 dagen. “Het evenement is te groot”; beach soccer komt te vervallen. “Live voetbalwedstrijden uitzenden op een groot scherm mag niet”; dit idee wordt ook geschrapt. “Aanvangs- en eindtijden zijn niet akkoord”; deze worden ook ingekort. En na al deze aanpassingen wordt de vergunning nog steeds niet verleng”, zucht van Loenen.

“De locatie zou niet goed zijn, het toernooi moet verplaatst worden naar een “evenementenlocatie”. Ongelofelijk. De locatie voldoet aan alle eisen. Er zijn kleedruimtes met sanitair aanwezig, stroompunten, een horecagelegenheid en ook nog eens gelegen vlakbij het Veendammer centrum waardoor de ondernemers daar ook nog eens aanloop zullen hebben (tegenwoordig erg gewenst). De gedachte dat een beachvolleybaltoernooi alleen maar op een strand georganiseerd kan worden is ook allang verleden tijd, om maar een voorbeeld te noemen: er wordt al een aantal jaar een beachvolleybaltoernooi georganiseerd op de Grote Markt van Groningen”.

Van Loenen besluit: “Wanneer begint de gemeente Veendam eens in oplossingen te denken, in plaats van problemen? Waarom worden initiatieven om Veendam, en lokale sportverenigingen zoals Flash/Veendam, op de kaart te zetten niet ondersteund? We willen toch zo graag laten zien dat er meer is in Groningen? Dit is weer eens de gemeente Veendam op zijn smalst.

 

Reactie gemeente Veendam

Een woordvoerder van de gemeente Veendam laat desgewenst naar aanleiding van het ingestuurde bericht weten dat het om een meerdaags evenement in de B-categorie gaat en dat dit risico`s met zich meebrengt. Tevens zou de impact op het Jan Salwaplein veel te groot zijn. Veendam kent wel een drietal locaties voor dergelijke evenementen op het Museumplein, sportpark Langeleegte, en Borgerswold. Hiervan is de organisatie ook in een vroeg stadium van op de hoogte gebracht, aldus de woordvoerder van de gemeente Veendam.

  • (Bovenstaande berichtgeving met poster is ons toegezonden door indoorcentrumveendam.nl)

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.