Direct naar de inhoud.

Kick-off ‘E-waste Race’ Veendam

  • door:
  • op:
Wethouder Wierenga – F: Peter Panneman

VEENDAM – De kick-off van de E-waste Race is maandagmorgen om 9:00 uur voor de gemeente Veendam van start gegaan. Wethouder Bert Wierenga overhandigde namens de gemeente Veendam een aantal oude elektrische apparaten aan leerlingen van groep 7 van OBS de Braskorf.

De E-waste Race loopt tot en met vrijdag 27 maart. In totaal nemen tien teams van tien basisscholen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. De school die het meest inzamelt wint een prachtige schoolreis voor de hele klas! Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Oude apparaten ophalen

Heeft u nog afgedankte elektronische apparaten liggen? Kinderen van verschillende basisscholen in o.a. Veendam zamelen zoveel mogelijk oude elektrische apparaten in en strijden zo tegen elkaar voor de hoofdprijs, een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam. De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl, waarna de schoolkinderen de apparaten gratis bij de deur komen ophalen. Heel handig én goed voor het milieu.

Recycling

De apparaten worden bij Virol E-waste in Midwolda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten (recycling).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal