Direct naar de inhoud.

Rosa Meijer student van het jaar Noorderpoort

  • door:
  • op:
Albert de Boer (Reclycar) en Rosa Meijer – (Foto: Arjan Kremer)

STADSKANAAL – Rosa Meijer (18) uit Assen is dinsdagavond bij de 22e Noorderpoort Jaarprijs uitgeroepen tot student van het jaar. In deze bijzondere online editie koos een vakjury dit keer ook het stagebedrijf van het jaar. Dat werd Reclycar de Boer uit Stadskanaal. Via een live-verbinding met een studio in Zuidlaren kon iedereen die dat dinsdagavond wilde deze jaarlijkse Noorderpoort-traditie meebeleven.

Waardering

Voor de elf genomineerde studenten en zeven genomineerde stagebedrijven (BPV-bedrijven) kwam er dinsdagavond dan eindelijk een einde aan de spanning, maar niet voordat bestuursvoorzitter Wim van de Pol zijn grote waardering had uitgesproken richting hen allemaal. “Normaal gesproken zitten we in een volle zaal in Martiniplaza, nu doen we het op deze manier. Maar dat maakt ons niet minder trots. Voor ons zijn jullie allemaal winnaars.”

Rosa geweldige mbo-ambassadeur
Aan de vakjury – onder leiding van commissaris van de Koning René Paas – de taak om toch een winnaar te kiezen. Dat werd uiteindelijk Rosa Meijer, studente van de opleiding tot ‘medewerker marketing & communicatie’ aan Noorderpoort Business & Administratie. Juryvoorzitter Paas sprak mooie woorden over de kersverse studente van het jaar. “De pitch van Rosa heeft ons echt betoverd. Ze laat zien dat ze er staat. En is een geweldige ambassadeur voor het mbo en dus voor Noorderpoort.” Rosa zelf was zichtbaar onder de indruk: “Ik ben heel blij, voel me enorm gezien en gewaardeerd.”

Stage cruciaal bestandsdeel mbo
Mooie woorden waren er ook voor de genomineerde stagebedrijven. Gerry Geitz, lid van het College van Bestuur van Noorderpoort: “Het middelbaar beroepsonderwijs kan niet zonder stagebedrijven. Praktijkervaring opdoen is een cruciaal bestandsdeel van het onderwijs aan onze studenten. Daarom ben ik blij dat we vandaag ook stagebedrijven in het zonnetje zetten.” Maar ook hier moest uiteindelijk een winnaar gekozen worden. Dat werd Reclycar de Boer uit Stadskanaal. Geitz: “Ze zorgen echt voor een zachte landing. Onze studenten kunnen zich daar optimaal ontwikkelen en bovendien zet Reclycar zich in om talent voor onze regio te behouden. Daarom mogen zij zich dit jaar BPV-bedrijf van het jaar noemen.”

De Noorderpoort Jaarprijs 2020 is nog een week lang terug te kijken via www.noorderpoort.nl/jaarprijs.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal