Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon winnen overtuigend en staan in golden match

  • door:
  • op:

De Nederlands kampioenen beachvolleybal speelden vanmiddag hun een-na-laatste wedstrijd voor hun ticket naar de Olympische Spelen in Tokyo. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van het Russische team . Het ervaren Russische team werd voor de wedstrijd erg sterk geacht, maar de Russen kwamen er maar niet lekker in door de grote overheersing in de wedstrijd door Katja Stam en Raïscha Schoon.

Katja Stam en Raïscha Schoon.
F: Still Ziggo Sport

In de eerste set begonnen de dames goed, doordat ze het eerste punt toe-eigenden. Daarna liepen de Russinnen twee punten uit. Na ongeveer vijf minuten werd het weer gelijk en namen de Nederlanders zelfs een kleine voorsprong. Daarna zijn Stam en Schoon op stoom. De Russen vragen bij 10-7 een time-out staan. De 22-jarige blokkeerster uit Klijndijk speelde samen met haar negentienjarige teamgenoot als een geoliede machine. De eerste set wonnen ze daardoor dan ook met 21-14. Een dikke nederlaag voor de, in ranking, hoger geplaatste Rusinnen.

In de tweede set kon het publiek steeds harder gaan juichen, want de Nederlandse dames begonnen met drie sterke opslagen, waar gelijk punten uitkwamen. Ze stonden daardoor al met 3-0 voor. De Rusinnen maakte steeds meer foute keuzes in de blokkering, waarvan het duo Stam en Schoon goed konden profiteren. Bij de 8-2 voorsprong vroegen de Russinnen een time-out aan. Verder in de tweede set leek het erop dat de Russinnen de wedstrijd begon op te geven. De tweede set werd uiteindelijk met 21-13 gewonnen door de Nederlanders. Daardoor gaan ze een zogenoemde ‘golden match’ spelen.

De golden match staat om 18.45 uur op het schema. Afhankelijk van de mannen wedstrijden. Als die uitlopen dan wordt deze later vanavond gespeeld. De commentator van Ziggo Sport gaf aan dat Stam en Schoon deze Golden Match gaan winnen. ‘Door deze wedstrijd laten ze zien hoe sterk het team op dit moment is. Ze zijn erg goed in vorm!’

De dames gokken dat de beslissing al is genomen voor het team dat het laatste Olympische Ticket gaat krijgen. ‘We hopen dat wij het ticket krijgen.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal