Direct naar de inhoud.

Ook dit jaar weer Tour de Valthermond

  • door:
  • op:
Het kasteeltje, Valthermond
Het witte kasteeltje in Valthermond (bron: gemeente Borger-Odoorn)

VALTHERMOND – Het jaarlijkse evenement de Tour de Valthermond zal dit jaar plaatsvinden op zondag 5 september. Ruim vijftig deelnemers zullen plaats nemen in een grote rode oltimer cabrio bus voor een historische tocht. Het gezelschap zal bestaan uit oud-Valthermonders en huidige bewoners.

Startpunt is het Cultureel Centrum kerk nummer 11. De tour zal onder andere langs het oude postkantoor, het Aukje Wolf Park en het vervenershuis gaan. Voor veel deelnemers zijn het nostalgische plekken. Waar ze opgroeiden, elkaar leerden kennen of waar het ouderlijk huis stond.

Het Kasteeltje

Dit jaar staat de Tour de Valthermond onder andere in het teken van het binnen Valthermond bekende pand ‘Het Kasteeltje’. De witte kasteelachtige villa uit 1905 werd ruim tachtig jaar geleden gesloopt door de toenmalige eigenaar, maar is voor veel oud-bewoners nog zeer bekend. Het evenement zal dan ook beginnen met de onthulling van een bijzondere schenking rondom dat kasteeltje.

Wie meer wil ontdekken over Valthermond en deze bijzondere schenking kan zich nog voor de tour aanmelden. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-