Direct naar de inhoud.

Brabantse Martin Nijkamp eindigt ‘McDonalds record’ in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Recordbezoeker Martin Nijkamp met zijn verzameling aan bonnetjes | Foto: Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – De Brabantse Martin Nijkamp bezocht de afgelopen jaren alle McDonalds filialen in Nederland. Dat zijn er maar liefst 257(!). Hij bezocht Stadskanaal op 4 januari 2020, een jaar voor de fatale brand in dat filiaal. Omdat er nu een gloednieuw pand staat, besloot Martin voor een revanche te gaan. 

Hij kwam samen met goede vriend Koen naar het hoge noorden omdat hij de nieuwe filialen in Hoogezand en Dokkum nog niet had gehad. ‘Stadskanaal lag daardoor op de route’, vertelt Nijkamp. ‘Ik moest Stadskanaal gewoon nog een keer bezoeken, ik was zo benieuwd.’

Landelijk nieuws

Toen Koen een aantal jaar geleden zijn rijbewijs haalde, werd het idee om alle McDonalds restaurants te bezoeken, geboren. ‘Het begon eigenlijk als grap om alle Brabantse McDonalds restaurants te bezoeken. Maar halverwege Brabant besloten we al om het landelijk aan te pakken.’  Het ambitieuze plan haalde binnen no-time het landelijke nieuws.  Nu, in 2022, is het doel om alle restaurants te bezoeken gehaald.

Martin met vriend Koen (L) bij één van de 257 restaurants | Eigen foto

Record bijhouden

En wie denkt dat Martin en Koen nu klaar zijn, die heeft het mis. Het record moet namelijk wel bijgehouden worden. Martin: ‘Er komen namelijk steeds weer nieuwe restaurants bij. Daarom moesten we vandaag ook naar Hoogezand en Dokkum. We willen het record namelijk wel behouden.’

Het record wordt dan ook administratief goed bijgehouden. Na ieder bezoek neemt Nijkamp namelijk het bonnetje mee. Dat heeft geresulteerd in een flinke map vol bonnetjes en foto’s. ‘Dit is het bewijs, op alfabet’, zegt hij terwijl hij de map doorbladerd.

De beste is Best

Na zoveel McDonalds restaurants is het natuurlijk de vraag welke de beste is. ‘Daar kan ik als Brabander eigenlijk maar één ding op zeggen’, lacht Martin. ‘Dat is het restaurant in Best. Deze is ook heel speciaal, namelijk een McDonalds op z’n Amerikaans.’

Martin bij de McDonalds in Best | Eigen foto

Nooit zat?

Martin en zijn vriend Koen zijn blij om het nieuwe pand in Stadskanaal toch nog even te zien. ‘Het is enorm mooi geworden. We waren wel verrast door de snelheid, we dachten dat er voorlopig nog geen nieuwe zou komen hier.’

Maar na 257 bezoeken zouden sommige mensen er wel flink zat van zijn. Dat geldt echter niet voor Martin en Koen. ‘Belangrijk is dat je het goed verspreidt. Ik heb ooit tien restaurants op een dag gedaan. Dan moet ik toegeven dat je op sommige plekken gewoon zes kipnuggets besteld, en dan drie de man.’

En wat al die kipnuggets, frietjes en milkshakes hebben gekost? ‘Dat ga ik maar niet uit rekenen.’

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-